Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Донецькій області - черговий обвал

07 червня, 00:00
Віктор ВОРОНЮК, "День"

АВАРІЯ

На донецькій шахті "Зоря" внаслідок обвалу породи загинув один шахтар, а ще один отримав каліцтва середньої важкості. На розчищанні шахти зараз задіяні місцеві воєнізовані загони гірських рятівників. Правоохоронними органами розпочато слідство, повідомив "Дню" заступник начальника прес-центра Міністерства з надзвичайних ситуацій Микола Мірошниченко.

Чергова шахтарська біда сталася буквально на третю добу після найбільш масової за останні 50 років трагедії на шахті імені Скочинського. У МНС України "Дню" підкреслили, що досі не встановлено точні причини трагедії на шахті імені Скочинського. Метан (7%), що зібрався в шахті, та чадний газ (4-5%) не дозволяють спуститися вниз і провести офіційне розслідування...

Один із членів урядової комісії, передає агентство "Інфобанк", повідомив журналістам: безпосередньо перед вибухом метану в шахті була відімкнена система подачі електроенергії, хоча це мало статися автоматично відразу ж після сигналу про збільшення концентрації вибухонебезпечного газу в лаві. Однак урядова комісія, як стверджує її голова віце-прем'єр-міністр України Микола Білоблоцький, категорично заперечує можливість диверсії як причину аварії на шахті ім. Скочинського.

Тим часом міжнародна організація енергетиків та гірників (МОЕГ) вважає, що відповідальність за втрачені 63 життя на шахті ім. Скочинського несуть "український уряд зі своєю енергетичною політикою, яка проводиться за наказом Міжнародного валютного фонду і Світового банку, а також західних держав і транснаціональних корпорацій, котрі встановлюють у міжнародних масштабах політику низьких цін на сировину та конкуренцію між різними видами енергії".

У поширеному інформаційним агентством УНІАН комюніке МОЕГ також зазначається, що "якими б не були результати роботи слідчої комісії, ми стверджуємо, що цих нещасних шахтарів було принесено в жертву тоталітарній ліберальній економіці, котра використовує і шахтарів, і енергосировину, яку вони добувають, як звичайний товар для отримання максимальних прибутків".

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати