Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Японії розпочалася ера «крутого» Обуті?

31 липня, 00:00
Учора нижня палата японського парламенту 268 голосами затвердила нещодавно обраного президента Ліберально-демократичної партії Кейдзо Обуті на пост прем'єр-міністра країни. Це голосування було формальністю. Адже в нижній палаті парламенту переважають депутати від ЛДП. Новообраний прем'єр керуватиме країною до вересня 1999 року, коли мав завершитися термін перебування Рютаро Хасімото на цій посаді.

61-річний Обуті відразу після відставки Хасімото став головним претендентом на посаду, бо мав широку підтримку в партії. Оглядачі відзначають, що новий президент ЛДП є вихованцем старої партійної школи, майстром укладання компромісів між ворогуючими політичними групами, проте не зовсім ідеальним вибором для фінансових кіл, які вважають, що йому бракує рішучості.

Втім, після обрання на посаду президента ЛДП, Обуті на зустрічі з держсекретарем США Мадлен Олбрайт заявив, що діятиме рішуче й будь-що оживить японську економіку, що перебуває в стагнації. А для цього він, як і обіцяв у виборчій кампанії, скоротить податки на $43 млрд., здійснить реформу банківської системи й витратить $71 млрд. на стимулювання економіки.

Цей тиждень Обуті довелося добряче постаратися аби зрештою умовити колишнього прем'єр-міністра Кііті Міядзаву обійняти пост міністра фінансів. Це мабуть, і буде таємною зброєю Обуті. Міядзаві вже 78 років. Оглядачі вважають, що він має великий досвід у фінансовій сфері (він раніше очолював фінансове відомство) й користується довірою міжнародних ділових кіл.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати