Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Віялова справедливість",

27 серпня, 00:00

Схоже, з початком осені у Харкові буде запроваджено віялове відключення споживачів від мережі електроенергії. "Віяльне" - це коли темної пори твій будинок та пара сусідніх зяють чорними вікнами, в той час як вікна решти сяють яскравим світлом. Наступного дня настає черга найближчих сусідів, потім дальніх і за таким принципом "справедливість" спіткає геть усіх.

Віялове відключення - це вимушений захід, спричинений постійною заборгованістю за споживання електроенергії. Нині Харків сплачує близько 30 відсотків спожитих ресурсів, тому електростанції не можуть закупити паливо й постачати енергію всім.

Ці прогнози висловлені керівництвом "Харківобленерго" через отримання нових рознарядок та порядок розподілу електроенергії. Віднині з центрального пульту області на місяць її видаватиметься стільки, за скільки було сплачено минулого місяця. А там розподіляйте, мовляв, як хочете.

Проте ось що цікаво. Виявляється, регулярна сплата абонентами своєї долі міського ліміту аж ніяк не врятує їх від "віялової справедливості". В енергетиків не вистачить сили, щоб відключати окремі квартири-боржники. І технічних можливостей для цього немає. Ось вони й діють за принципом: електрику винайшли для всіх, а якщо радість на всіх одна, то й лихо одне.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати