Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Євген Кушнарьов жартує: "Несподіванок треба чекати завжди". А може й не жартує

07 червня, 00:00
Тетяна КОРОБОВА, "День" Питання про несподіванки виникло на брифінгу у зв'язку з можливими кадровими змінами в уряді - засідання Кабміну в четвер проходитиме за участю Президента. Глава адміністрації відповів, що кілька міністрів уже підтвердили, що йдуть у Верховну Раду. Він також повідомив, що через об'єктивні та суб'єктивні причини зміна кадрів буде і в адміністрації Президента, і певною мірою це пов'язано "з необхідністю підвищити ефективність" роботи АП. Не виключені надалі й деякі зміни в структурі адміністрації.

Євген Кушнарьов прокоментував відставку голів трьох обладміністрацій - у Херсоні, Житомирі та Луганську. І, очевидно, вніс свою лепту у звіт, що готується Місією ОБСЄ, з питань спостереження за виборами Парламентської Асамблеї Ради Європи, яка у своїй спільній попередній заяві вже висловлювала сумніви "щодо нейтральності державного апарату на період виборів". "Сьогодні проводиться глибокий аналіз такої могутньої політичної кампанії, як вибори до Верховної Ради та місцевих органів влади, - сказав глава АП, - і ми розглядаємо керівників держадміністрацій не лише як управлінців і господарників, а і як політичних керівників. Тому зрозуміло, що результат такої політичної кампанії - це є і певна оцінка керівників держадміністрацій. Саме під цим кутом зору аналізується їхня робота, і зміни кадрові наступні, я гадаю, ще будуть. Готується засідання Ради регіонів на третю декаду квітня, де саме й будуть розглянуті підсумки виборчої кампанії, відповідні оцінки та завдання буде поставлено керівникам держадміністрацій".

А на засіданні Кабміну за участю Президента "буде дано оцінку нинішньому економічному становищу в державі". Євген Кушнарьов, можливо, здивував - насамперед, МВФ - заявивши, що макроекономічні результати за перший квартал свідчать, що 1998 рік може стати роком стабілізації та початку економічного зростання. Як стверджує глава адміністрації, перший квартал дав 1,7% приросту обсягів виробництва порівняно з тим самим періодом минулого року. "Всі уряди до цього мріяли лише про одне: зупинити спад виробництва!" - з натхненням і навіть викликом до скептиків заявив Євген Кушнарьов.

Та основною темою брифінгу були, очевидно, довгі пояснення пана Кушнарьова стосовно того, що одна газета, передрукувавши інші газети про те, як дорого обходиться народові Президент, вчинила неправильно і некрасиво, поширивши чутки. Треба думати, що після роз'яснень глави адміністрації поширення розмов на цю делікатну (для АП) і нормальну (для платника податків) тему набере нової швидкості.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати