Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про реформу системи харчування в армії

«До кінця 2017 року близько 20% військових частин, а до кінця 2019-го ЗСУ повністю перейдуть на нову модель», — Степан ПОЛТОРАК
23 червня, 11:48
ФОТО НАДАНО МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

22 червня під час робочої поїздки до Одеського гарнізону міністр оборони України Степан Полторак перевірив результати впровадженої реформи стосовно системи харчування військовослужбовців, повідомляє сайт Міноборони. «Ми проводили експерименти у обраних військових частинах, щоб обрати найкращий варіант системи харчування особового складу Збройних сил України, — сказав міністр оборони України Степан Полторак. — Обраний варіант дає можливість харчувати військовослужбовців за каталогом із понад 350 продуктів. Це в десятки разів більше, ніж було за старої системи».

Західна військово-морська база ВМС ЗС України повністю перейшла на нову систему харчування, згідно з якою військова частина закуповує продукти харчування, а готують їжу — військові кухарі.

«Заплановано, що до кінця 2017 року близько 20 % військових частин Збройних сил перейдуть на нову систему харчування, — наголосив Степан Полторак. — Реформування системи харчування передбачає закупівлю технічного обладнання для приготування їжі та створення відповідних умов як для приготування, так і харчування. На її заходи у бюджеті цього року ми передбачили необхідну суму коштів».

Також Степан Полторак наголосив, що перехід військових частин цього року буде відбуватися у кілька етапів, перший з яких завершується 30 червня.

Загалом заплановано, що повністю ЗС України перейдуть на нову систему харчування до кінця 2019 року.

Звертаючись до особового складу, задіяного у реалізації зазначеної реформи, Степан Полторак наголосив про персональну відповідальність кожної посадової особи за невиконання плану реформи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати