Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Три партії у Львові впрягаються в один політвіз

12 січня, 00:00

«Ми не до кінця в 1990—1991 роках використали народний пафос. Тепер цей час настав. У перспективі я взагалі бачу злиття НДП, ПРП і Руху в одну спільну партію. А поки що ми маємо намір іти єдиним блоком на вибори й достойно підтримати спільного кандидата в президенти. Хоча підкреслюю: «живий ланцюг» — це ще не старт президентського марафону», — повідомив на прес-конференції голів обласних осередків цих партій лідер місцевих рухівців Ярослав Кендзьор.

«Ми розраховуємо, що ця регіональна ініціатива пошириться на всю Україну, — сказав голова ЛОО НДП Тарас Стецьків. — Попереду не лише президентські вибори, а й парламентські. ПРП, НДП і Рух будуть об’єднуватися і в межах усієї України. З нашими лідерами цей процес уже погоджено». Далі пан Стецьків задекларував: Рух і ПРП закликали нинішнього президента утриматися від участі у президентських виборах в інтересах України. А незабаром усі три політичні сили визначать особу єдиного кандидата в президенти, хоча ім’я гіпотетичного кандидата діяч НДП назвати категорично відмовився.

І хоча на львівському рівні НДП, ПРП та НРУ ще можуть дійти згоди, то можливість знайти спільну кандидатуру на президентські вибори на столичному рівні виглядає малоймовірною. В’ячеслав Чорновіл у Сімферополі нещодавно заявив, що Рух «найближче до того, щоб запропонувати кандидатуру Г. Удовенка», яка навряд чи може бути підтримана іншими членами «коаліції». Поки що невідомо також, чи НДП підтримає ініціативу ПРП і НРУ не підтримувати чинного Президента.

Відповідаючи на запитання репортерів, чи не стане коротенький «живий ланцюжок» жалюгідною пародією на справді героїчні події 1990 року, народний депутат Стецьків сказав: «А хіба наше сьогоднішнє життя — це не пародія на наші прагнення періоду 90-х?»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати