Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Він налаштований ефективно працювати»

Новим губернатором Вінницької області став Іван Мовчан
26 грудня, 12:43
ІВАН МОВЧАН

Відповідно до указу Президента, новим губернатором Вінницької області став колишній перший заступник голови облдержадміністрації Іван Мовчан. Нового посадовця на Вінниччині варто чекати під Новий рік. Так, залишаючи свою посаду, попередній голова облдержадміністрації Микола Джига казав: «Новий губернатор буде вінничанином, аграрієм, досвідченою і чесною людиною. Я вже казав раніше, що такий у нас є». Справді, хоча місяць тому прізвище ще не озвучували, проте вже тоді ніхто не сумнівався, що мова йшла про першого заступника голови облдержадміністрації Івана Мовчана.

Ще один колишній губернатор Вінницької області Олександр ДОМБРОВСЬКИЙ, який обіймав цю посаду в 2005—2010 роках, а нині виборов мандат депутата Верховної Ради України, призначення Івана Мовчана прокоментував так:

— Вважаю це призначення дуже правильним рішенням. Особливо у складних соціально-економічних умовах, які склалися сьогодні в країні. Губернатором повинна бути професійна, досвідчена, патріотично налаштована людина та ефективний менеджер. Усім цим критеріям, на мій погляд, відповідає Іван Мовчан. Як мені відомо, він уболіває за Вінницьку область і налаштований ефективно працювати.

Обережніші сподівання лунають від іншого депутата Верховної Ради нового скликання, представника партії «УДАР», вінничанина Геннадія ТКАЧУКА:

— Призначення Івана Мовчана головою Вінницької облдержадміністрації не стало несподіванкою. Ще колишній голова Микола Джига перед здобуттям депутатського мандата сказав, що область очолить людина, яка наближена до влади і знається на сільському господарстві. Іван Мовчан відповідає усім цим вимогам. Він — функціонер Партії регіонів, має широкі бізнесові інтереси у сфері сільгоспвиробництва та переробки. Мешканцям області, багато з яких працює в сільському господарстві, залишається сподіватися, що Іван Мовчан спробує вивести з тіні відносини в АПК. У нього є досвід для цього, але чи буде це так, покаже час...

ДОВІДКА «Дня»

Народився Іван МОВЧАН 9 лютого 1964 року в селі Крикливець Крижопільського району Вінницької області в сім’ї колгоспників. Після закінчення школи з вересня 1981 року по квітень 1982-го працював теслярем ремонтно-механічного цеху на Вінницькому хімзаводі. Із 1984 року працював будівельником, 1985-го вступив до Української сільськогосподарської академії, котру закінчив 1991-го.

У листопаді 1992 року Іван Мовчан створив мале приватне підприємство «Кряж». Протягом 17 років (1992—2010 рр.) підприємство здійснювало оптово-роздрібну торгівлю шифером, цементом, азбестоцементними трубами, сільгосптехнікою, іншою продукцією промислового призначення, продуктами харчування власного виробництва (борошно, хлібобулочні вироби), продукцією тваринництва та постачало сировину, матеріали для підприємств цементно-шиферної промисловості.

Із 2002 року Івана Мовчана обирали депутатом Вінницької обласної ради IV—V скликань. Першим заступником губернатора Вінниччини Івана Мовчана було призначено в липні 2010 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати