Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Нацпром»

У Львові представили творчість майже 30-річного творчого тандему Олега Тістола та Миколи Маценка
26 січня, 12:03
ФОТО АВТОРА

У галереї арт-центру «Дзиґа» відкрилася виставка проекту Олега Тістола та Миколи Маценка «Нацпром». Створений в 1991 році проект існує до сьогоднішнього часу та періодично представляє глядачу нові візії митців.

На виставці представлено понад 20 робіт, які художники створили впродовж існування «Нацпрому». При цьому тут можна побачити як спільні їх роботи, так і індивідуальні твори. В експозиції — великі інсталяції, і картини та скульптури.

«Серед ключових аспектів, досліджуваних художниками, — проблема ідентичності, інтерпретація історичного досвіду та його інкорпорація в актуальні культурні процеси, різноманітні масові  стереотипи і міфи. Бачачи глухі кути, у які заходять спроби раціонального осмислення існуючого стану речей, автори пропонують мистецтво як універсальний інтелектуально-емоційно-естетичний інструмент рефлексії й аналізу», — розповіла мистецтвознавець Наталія МАЦЕНКО.

Для назви «Нацпром» самі автори пропонують декілька різних тлумачень — «національні промисли», «національна промисловість», «національна промоція» тощо. Оглянути виставку можна до 11 лютого.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати