Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

I ТАКЕ БУВАЄ

30 вересня, 00:00

Як піймати попутку?

На одній із пожвавлених трас Каліфорнії поліція затримала молодого чоловіка, який робив віджимання прямо на проїжджій частині. Патрульна машина, що їхала по трасі 299 в окрузі Блю-Лейк, ледве не врізалася у вантажівку, яка здійснила несподіваний маневр їй назустріч, явно об'їжджаючи якусь перешкоду. На здивування вартових порядку, цією «перешкодою» виявився чоловік, який розлігся прямо посередині дороги і робив віджимання на одній руці. Коли поліцейська машина загальмувала на узбіччі, молодий чоловік встав і підійшов до офіцерів, які вийшли з неї. Чоловік повідомив, що усвідомлює незаконність своєї поведінки, але змушений був так вчинити від відчаю. Він пояснив, що намагався піймати машину, аби дістатися власної домівки. За словами поліції, від чоловіка було чути сильний запах алкоголю. У результаті спортсмена-оригінала все-таки підвезли, але не додому, а до поліцейської дільниці. Молодому чоловікові пред'явили обвинувачення в тому, що він знаходився у громадському місці в нетверезому стані, а також дав неправдиву інформацію про себе співробітникам поліції, повідомляє News.Battery.Ru.

Вивчив Коран — вийшов на свободу

Влада пакистанської провінції Пенджаб прийняла рішення скоротити на два роки термін покарання ув'язненим, які зуміють вивчити напам'ять Коран. За словами інспектора тюрем Пенджабу Хаджа Халід Фарука, у в'язницях штату діє спеціальна програма релігійного навчання для ув'язнених під керівництвом кваліфікованих мусульманських учителів. У п'ятьох в'язницях Пенджабу вже 28 ув'язнених вивчили напам'ять зміст священної книги мусульман. За результатами іспиту, їм скорочено терміни ув'язнення. Подібний іспит готується скласти ще одна група з 20 ув'язнених, передає NEW Sru.com. Загалом тюремні курси вивчення Корану вПенджабі відвідують 1633 чоловіки, сказав Фарук. За словами інспектора, ув'язненим-християнам також надано можливість удосконалювати свої релігійні пізнання під керівництвом імамів.

У Швеції переїде... місто

Влада Швеції має намір перенести на нове місце місто Кіруна, розташоване на півночі країни, в Лапландії, повідомляється на сайті BBC News. Це пов'язано з небезпекою того, що місто може провалитися під землю. Під Кіруною розташовані шахти та рудники, завдяки яким місто й виникло близько ста років тому. Незважаючи на те, що зараз пустоти, які утворилися на глибині одного кілометра під містом, не загрожують його жителям, влада збирається повністю перенести центр населеного пункту протягом найближчих десяти років. За словами представника державної гірничорудної компанії LKAB, якій належать шахти, першими переїдуть залізничний вокзал і високошвидкісне шосе. Потім на великі трейлери завантажать житлові будинки. Щоб перемістити будівлі мерії та церкви, їх розберуть на кілька частин. Нове місце для центру міста поки не визначено.

Про недоліки акторської майстерності

Трьох акторів, які грали роль викрадачів банку, помилково арештували поліцейські, повідомляє Lenta.ru з посиланням на агентство Associated Press. Непорозуміння сталося в середу в місті Нові-Сад на півдні Сербії, де знімаються сцени кінофільму «Балканський шпигун» режисера Душана Ковачевича. Місцевий житель, помітивши, як троє чоловіків у масках увірвалися до будівлі банку зі «зброєю» в руках, викликав поліцію. Прибула на місце група з 30 озброєних поліцейських арештувала «грабіжників», які виявилися акторами Національного сербського театру міста Нові-Сад.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати