Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Сянки з’їдуться найсильніші

Завтра стартує чемпіонат України з біатлону
24 грудня, 11:47
ФОТО З САЙТА BIATHLON.COM.UA

Підживлена успішним виступом Валентини Семеренко та інших учасників національної збірної на перших трьох етапах Кубка світу з біатлону увага українців до цього виду спорту ставить нові завдання перед державними функціонерами. Щонайменше — гідна організація та проведення внутрішнього чемпіонату України з біатлону, який триватиме з 25 по 28 грудня у селі Сянки Турківського району на Львівщині. Як повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону України, чемпіонат уперше відбудеться на новій трасі біля села, яке розташоване на висоті приблизно 830 метрів, що оптимально для підготовки січневих етапів Кубка світу. На відміну від Тисовця, де раніше відбувалися змагання такого рівня, тут встановлено 30 сучасних фінських установок для стрільби. В рамках цьогорічного чемпіонату передбачено спринтерські гонки у чоловіків і жінок, гонки переслідування та естафети. І в них на рівних змагатимуться як наші зіркові біатлоністи, так і новачки. Для перших — це хороша нагода підтвердити свій статус кращих та потренуватися перед  черговим етапом Кубка світу, що відбудеться в Оберхофі (Німеччина) з 8 по 11 січня, а для других — заявити про свої амбіції щодо участі в національній збірній.

«У Сянках вже пішов сніг. Крім того, тримається досить низька температура, і на кілометровому колі вже поклали покрив штучного снігу. Плануємо «настріляти» зі снігової гармати ще, збільшуючи довжину траси. Тому я сподіваюся, що нам вдасться провести чемпіонат і тренувальний збір перед відновленням офіційних міжнародних стартів», — прокоментував підготовку до чемпіонату президент Федерації біатлону України Володимир БРИНЗАК.

Згідно з календарем змагань, на 25 грудня заплановано спринт (чоловіки, жінки), на 26 — гонки переслідування (чоловіки, жінки), на 27 — офіційне тренування, а 28-го будуть естафети.

Нагадаємо, що, крім участі в чемпіонаті України, «пауза» між третім та четвертим етапами Кубка світу буде використана для проведення одних із найпрестижніших змагань з біатлону в світі — комерційній Різдвяній гонці, яка відбудеться 27 грудня в Гельзенкірхені (Німеччина). У ній поруч із найсильнішими спортсменами світу братимуть участь українські біатлоністи Валентина Семеренко та Сергій Семенов.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати