Перейти до основного вмісту

Весь Львів — на тарілці

19 червня, 10:31
ФОТО ЄВГЕНА КРАВСА

Місто Лева вже втретє запрошує на Гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці», який цього року відбудеться 28—30 червня. Місця проведення — Галерея-тераса Палацу мистецтв (вул. Коперніка, 17), подвір’я ратуші та площа Ринок (північна сторона). Газета «День», як і торік, є головним інформаційним партнером події.

Упродовж трьох днів фесту львів’яни та гості міста матимуть можливість відвідати ярмарок-презентацію та продегустувати страви львівської кухні, традиційні напої та регіональні сезонні продукти. Також гостям буде запропонована участь у Гала-вечері за великим столом просто неба, де найкращі шеф-кухарі Львова представлятимуть страви та напої, приготовлені за особливими рецептами львівської кухні з використанням продукції місцевих виробників.

Унікальність фесту в тому, що задля його проведення об’єднаються ресторатори, місцеві виробники продуктів, експерти та професіонали гастрономії, гурмани, які спрямують свої зусилля на відродження місцевої кухні, пошук нової рецептури, популяризацію споживання якісної місцевої продукції та вдосконалення сервісу.

Торік на фестивалі представляли свою продукцію майже три десятки виробників із Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей — на ярмарку «Смакуємо з Карпат», де було продемонстровано широкий асортимент продуктів, зокрема, бринза та інші сири, а ще — трав’яні чаї, джеми, фруктові соки, мед та вироби з м’яса.

Організатор заходу, а це Компанія DikArt, особливо наголошує на тому, що львівська кухня упродовж багатьох століть створювалася городянами різних національностей — українцями, поляками, євреями, вірменами, греками, росіянами, італійцями... Важливо, що місцева кухня збереглася і культивується не тільки у львівських родинах, а й у ресторанах, а також на різноманітних гастрономічних подіях. «Львів на тарілці» — один із них.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати