Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зірочка балету Віктор Іщук сильний у математиці

28 березня, 00:00

30 березня на сцені Національної опери України відбудеться виступ юних обдарувань — вихованців Культурного центру «Кияночка» (спеціалізований хореографічний ліцей при Українській академії танцю). Багато хто з глядачів піде на цей концерт спеціально, щоб подивитися на роботи одного з найкращих учнів ліцею Віктора Іщука.

Кілька днів тому за підсумками загальнонаціональної програми «Людина року» він переміг у номінації «Юний талант року». За плечами шістнадцятирічного танцівника вже багато нагород різних міжнародних конкурсів і фестивалів не тільки у нашій країні, а й в Австрії та Німеччині.

— Зайнятися хореографією мене примусила мама, — визнає В. Іщук. — Якщо чесно, то у дитинстві я більше любив грати у футбол і боксувати. Навіть трохи дивувався, навіщо мені танці? Та поступово, з кожним уроком у ліцеї мені ставало все цікавіше й цікавіше займатися. Адже нас навчають класики, модерну, джазу, степу та народних танців. Тепер дуже вдячний мамі за те, що вона виявилася наполегливою. А спорт? Займаюся плаванням. Та у нас такі навантаження, що якщо дуже захотіти, то можна здати залік на майстра спорту! Тепер я став активним уболівальником. Намагаюся не пропустити трансляції матчів київського «Динамо» та поєдинків братів Кличків. Хочу у своїй майбутній професії стати не просто хорошим артистом, а справжнім майстром. Таким як Володимир Малахов, Рудольф Нурієв, Михайло Баришников, Ірек Мухамедов і Володимир Васильєв. Усі вони дуже різні танцівники, але у кожного свій почерк, який не сплутаєш ні з ким.

Викладачі Віктора Іщука — Галина та Дмитро Кайгородови задоволені своїм учнем. Вони переконані, що є у хлопця не лише божа іскра, а й захопленість, сильний характер. Він володіє складною технікою. На сцені хлопчик буквально перевтілюється, показуючи віртуозну майстерність. У ліцеї учні отримують не тільки спеціальну хореографічну освіту, але й вивчають загальноосвітні предмети. Віктору добре вдаються точні науки: математика, фізики. Крім цього, серед улюблених уроків, біологія й англійська мова.

Схоже, що можна вже збирати експонати для майбутнього музею. Наприклад, балетні тапочки, у яких він виступав на Міжнародному конкурсі у Відні. Там Віктор посів перше місце і отримав золоту медаль, обійшовши 400 танцюристів. В арсеналі у юного артиста бронзова нагорода III Міжнародного конкурсу балету ім. Сержа Лифаря, Гран-прі фестивалю танцю «Діти та зірки балету» на сцені Національної опери України. Однак Віктор, хоч і пишається своїми перемогами, але не задається. У середині квітня він поїде на конкурс класичного балету у Пермi. Нині його буквально неможливо витягнути з репетиційного класу. Іщука не випускають з виду професіонали, але чекають свого часу. А що потім?

— Я віддаю перевагу класичній хореографії, — говорить Віктор. — Уже є пропозиції працювати у Національній опері України, пропонують свої послуги зарубіжні імпресаріо з Франції та Австрії. Однак мені ще два роки навчатися у ліцеї. А потім виберу найпринаднішу пропозицію. Навіть якщо я і поїду на стажування за кордон, то не забуватиму своєї батьківщини.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати