Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ситуація в Херсоні

Що відомо по Херсону станом на 13:00 2 березня
02 березня, 15:32

Окупанти почали масово заходити в місто з вечора понеділка 28 лютого. На 1 березня русня вже була у всіх районах міста.

Обстріляли житлові будинки у Таврійському мікрорайоні. Прилетіло по 24 школі. Протягом 1-2 березня обстріляно багато цивільних автомобілів у різних районах міста.

За даними міської ради, в місті виявлено приблизно 46 убитих. Точна кількість жертв невідома. Серед них група тероборонівців, яка вийшла на окупантів у Шуменському мікрорайоні з коктейлями Молотова.

Місцева влада намагається забезпечити життєдіяльність: газ, електрика, вода, транспорт. Але є руйнування інфраструктури і через це перебої.

Горіла ТРЦ Фабрика, обстріляли управління СБУ, міську раду, горіли господарські споруди і житлові будинки в різних районах міста. Окупанти періодично блокують рух пожежників і лікарів, які виїжджають на виклики.

Складна ситуація з пальним і скоро може бути важко з продуктами.

В Антонівці люди у дуже скрутному стані вже 6 днів. 3500 тисяч мешканців без світла та газу, закриті магазини, немає гуманітарної допомоги, є випадки мародерства.

Окупанти поки що не встановлювали свою адміністрацію в міській раді. Підкреслюю, поки що. Є інформація, що з мером ведуться переговори. Про що саме – поки невідомо.

Війська рухаються на Миколаїв і, звичайно, планують на Одесу. Тому місцевим просто кажуть не чинити опір, щоб їх не вбивали.

Русня масово мародерить продуктові та інші магазини. Зайняли будівлю залізничного вокзалу та ще низку будівель у центрі міста.

Українські збройні сили чинять потужний спротив окупантам на миколаївському напрямку. Про Херсон знають. Тому треба триматися, допомагати один одному і чекати нашу армію.

Ситуація швидко змінюється.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати