Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Якщо світ хоче миру, розбудова безпекової архітектури без України неможлива - Олександр Балануца на Варшавському безпековому форумі

03 жовтня, 12:32
Фото mil.gov.ua

Заступник міністра оборони України Олександр Балануца наголосив на неможливості розбудови безпекової архітектури світу без участі України.  Таку заяву він зробив під час міністерської панелі на Варшавському безпековому форумі, повідомляє Міністерство оборони України.

Більшість тем форуму, що пройшов у Польщі, були присвячені Україні, а саме баченню перемоги у війні, необхідності інвестицій в українську оборонну промисловість та реальні кроки партнерів для підтримки України. У міністерській панелі щодо підтримки України взяли участь колишня міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен, міністр оборони Швеції Пол Йонсон, французький міністр у справах Європи Бенджамім Хаддад та заступник міністра оборони України з європейської інтеграції Олександр Балануца.

«Україна продовжує боротьбу та розбудовує власні спроможності протистояння російській агресії. Якщо світ хоче миру, він має вибудувати безпекову архітектуру так, щоб попередити наступні спроби російської агресії. Це неможливо зробити без України тому, що наш бойовий досвід вже значно переважає держав НАТО», – сказав Олександр Балануца.

Міністр оборони Швеції підкреслив, що НАТО, та Швеції включно, є чому повчитися в України – її досвіду ведення бойових дій, застосування технологій на полі бою тощо. Він також погодився, що Україна має стати членом Альянсу задля підвищення європейської безпеки.

Учасники панелі зауважили, що Україна веде боротьбу за безпеку Європи та робить значний вклад для розбудови обороноспроможності регіону. Інвестиції в українську оборонну промисловість слугують інвестиціями у безпечне майбутнє.

На завершення обговорення партнери порушили питання створення коаліції, яка могла б допомогти захистити небо України від ворожих ракет та дронів. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати