Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ОСУВ "Хортиця": у районі Часового Яру на Донеччині ворог зосередив до 25 тисяч військових

05 травня, 14:05

У районі Часового Яру Донецької області ворог зосередив до 25 тисяч особового складу.

Про це сказав речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

Офіцер зауважив, що найгарячішими точками на напрямку ОСУВ "Хортиця" залишаються Авдіївський, Бахмутський, Новопавлівський напрямки. З його слів ситуація загострилася останній тиждень, тривають важкі бої, проте ситуація контрольована Силами оборони.

"Для Часовоярівського напрямку – там ворог зосередив угрупування 20-25 тисяч військовослужбовців", – сказав Волошин.

Як зазначив Волошин, ворог наразі намагається перехопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту, зосередив свої сили саме на цих напрямках, створивши певну перевагу в засобах та особовому складі.

"На деяких напрямках має тактичні успіхи. Останнім часом відбувається динамічна зміна обстановки. Російська армія не припиняє спроб і надалі штурмувати позиції наших захисників, використовуючи при цьому всі види озброєння – як артилерію, танки, безпілотні літальні апарати.

За останні дні ворог почав активно застосовувати авіаціюдля завдавання удару як по наших позиціях, так і по цивільній інфраструктурі. Звичайно ворог не змінив свою мету – вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей", – сказав Волошин.

Він наголосив, що зараз ворог намагається використати "вікно можливостей", активізувавши бойові дії саме на цьому напрямку до надходження в Україну західної військової допомоги.

"Звичайно, все, що потрібно нам, надійде в ті часові рамки, коли потрібно", підкреслив Волошин.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати