Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міжнародний кримінальний суд розслідує катування росіянами українських полонених

06 липня, 10:41

 

Керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов розповів, що одним із напрямків розслідування МКС є катування українських військовополонених та цивільних у місцях несвободи на тимчасово захоплених територіях і в росії.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу, передає Рубрика.

"Із того, що я можу зараз сказати, це один з напрямків нашої співпраці. Першим був напрямок депортації українських дітей. І МКС продовжує розслідувати цю справу. Другим напрямком були атаки на енергетичну інфраструктуру.

І ще один напрямок, який буде набирати обертів, – це катування і жорстоке поводження в місцях несвободи. Ми працюємо з МКС, тому, сподіваюся, будуть результати. Не знаю, коли саме вони будуть, але це точно в фокусі уваги МКС", – сказав він.

За словами Бєлоусова, МКС зацікавився цим напрямком, оскільки катування в місцях несвободи стає системним і свідчить про відповідну політику росії.

Він також ствердно відповів на запитання, чи означає це, що невдовзі МКС видасть ордери на арешт особам, які у російській федерації відповідають за установи виконання покарань.

"Так, можна припустити", – зазначив Бєлоусов.

Він також розповів, що у справах катувань військовополонених і цивільних українське слідство буде розмежовуватися по суб'єктах, які залучені до організації цієї системи у росії.

"МКС візьме собі найвище керівництво, а ми візьмемо трохи нижче і далі. Ми не будемо зосереджуватися лише на виконавцях. Це буде і вище військово-політичне керівництво. Очільники установ, керівники управлінь, які координують цю діяльність, ФСБ або Федеральна служба виконання покарань і вище – вони у полі нашого зору", – сказав керівник Департаменту війни ОГП.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати