Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

РФ купує Starlink через треті країни, ГУР працює над нейтралізацією цієї загрози

12 лютого, 15:48
Фото: Nina Lyashonok/Ukrinform/NurPhoto

Росія через треті країни купує системи супутникового зв'язку Starlink компанії SpaceX, а потім термінали відкрито продаються в інтернеті. Українські військові працюють над нейтралізацією загрози.

Про це в етері телемарафону сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, повідомляє Суспільне.

"Справді, Росія продовжує працювати через так званий паралельний імпорт, по суті, контрабанду. І так, через треті країни. Ми не будемо називати конкретні країни, і інформація ця потребує уточнення, але Starlink у вільному продажу на території РФ на відкритих онлайн-майданчиках", — сказав він.

За словами Юсова, порівняно з минулим роком, використання Starlink в російській армії стало більш системним і налагодженим.

"Тобто на дані пристрої, девайси, окупанти роблять ставку. Тому так, звичайно, ведеться робота з нейтралізацією цієї загрози. Ми зараз ці деталі розкривати не будемо", — сказав представник ГУР.

Він додав, що ніхто не стверджує, що офіційно йде продаж Starlink росіянам.

10 лютого ЗМУ повідомили, що російські війська, ймовірно, використовують системи зв'язку Starlink від SpaceX в Україні, що свідчить про те, що компанія Ілона Маска нині допомагає росіянам. 11 лютого у ГУР Міноборони підтвердили інформацію стосовно використання російськими окупантами Starlink на фронті.

Американський мільярдер, власник компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що SpaceX прямо чи опосередковано не продавала системи супутникового зв'язку Starlink Росії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати