Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Брюсселі відбудеться засідання Ради Україна-НАТО - посол США в НАТО Сміт

13 лютого, 18:49
Фото з архіву "Дня"

У рамках засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони відбудеться засідання Ради Україна-НАТО.

Про це у вівторок під час онлайн-брифінгу журналістам повідомила посол США в НАТО Джуліанна Сміт (Julianne Smith).

"Ми збираємося зустрітися з Україною на Раді Україна-НАТО, щоб обговорити подальшу підтримку з боку союзників потреб безпеки України", - сказала вона.

Відзначивши нещодавнє рішення Європейського Союзу надати Україні EUR50 млрд фінансової допомоги, посол США в НАТО висловила впевненість, що Конгрес США, у свою чергу, схвалить рішення про виділення допомоги Києву, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

Сміт нагадала, що наближається дворічна річниця початку повномасштабної війни, яку проти України веде Росія. "Важливо, щоб усі ми пам'ятали, що буде поставлено на карту, якщо Росія доб'ється успіху. Європейська і трансатлантична безпека буде поставлена під ризик. Єдина можлива відповідь - це продовження єдності НАТО, тривалі інвестиції в нашу безпеку і нашу стійкість і, що найважливіше, продовження допомоги нашим друзям в Україні, щоб продемонструвати супротивникам в усьому світі, що трансатлантичний альянс, трансатлантичне співтовариство і надалі залишатиметься наріжним каменем глобальної безпеки", - деталізувала Сміт.

Посол США зазначила, що після вторгнення Росії в Україну союзники здійснили цілу низку кроків щодо посилення стримування і оборони, щоб "підготуватися до використання Росією будь-якої гібридної тактики проти союзників із НАТО". "Ми перебуваємо в режимі реального часу, готуючись до всіх непередбачуваних обставин... Росія залишається нашим пріоритетом номер один", - констатувала вона.

Коментуючи нещодавню заяву колишнього президента США Дональда Трампа про те, що альянс не захищатиме тих союзників, які виділяють недостатнє фінансування на оборону, і що росіяни можуть робити з ними "все, що вони захочуть", Сміт висловила впевненість, що такі заяви "наражають наших солдатів на більшу небезпеку, тому робити такі заяви небезпечно і відверто безвідповідально".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати