Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Польща розглядає передачу Україні літаків МіГ-29, проте є умови

14 вересня, 14:14

Польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський заявив, що Варшава може передати Україні додаткові літаки МіГ-29, але це залежить від того, чи матиме вона достатньо ресурсів для захисту власного неба.

Про це він сказав на спільній пресконференції з главою МЗС України Андрієм Сибігою під час візиту до Києва в п'ятницю, 13 вересня, пише Рубрика.

Сікорський нагадав, що Україна отримала від Польщі "приблизно 400 танків",частина з яких, за його словами, також бере участь у бойових діях у Курській області, а ще гаубиці Krab і пускові установки Piorun.

"І я з великим задоволенням почув, що наша техніка, яка виробляється в Польщі, дуже добре себе показала", – додав він.

Глава польського МЗС підтвердив, що Варшава також розглядає "можливість передачі чергових партій техніки і, можливо, також літаків МіГ-29, які потрібні сьогодні для захисту нашого неба".

Він вказав, що в разі, якщо союзники допоможуть із патрулюванням повітряного простору Польщі, це дозволить "здійснити цю обіцянку", але конкретику не навів.

«Ми розглядаємо передачу чергової партії техніки, зокрема, ймовірно, літаків МІГ-29. Сьогодні вони потрібні для захисту польського неба, але, можливо, союзники допоможуть нам в місії Air Policing (Повітряне патрулювання – ред.) над Польщею, що дозволило б нам здійснити цей крок», – повідомив Сікорський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати