Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові розпочали розселення ВПО у першому модульному містечку

20 квітня, 10:25
Фото «Дню» надали у ЛМР (Роман Балук) та ЛОР

«День» розповідав про два тимчасові містечка для вимушено переселених осіб, що їх почали облаштовувати у Львові за сприяння польського уряду та Міністерства розвитку громад та територій України.

Вчора, 19 квітня, у модульні будиночки, що їх встановили на вулиці Уласа Самчука (територія Стрийського парку), почали заселятися мешканці.

За словами прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, який приїхав до Львова, аби подивитися, як містечка облаштовані, такі тимчасові хатинки планують найближчим часом встановити не лише у Львові, а й у зруйнованих містах Київської, Сумської та Чернігівської областей.

Тимчасове містечко на території парку – це 88 будиночків, які розраховані на 350 осіб. Окремо є душові кабінки, туалети, їдальня та медпункт.

За словами заступника Львівського міського голови з містобудування Любомира Зубача, польський уряд надав Львову понад 300 модульних контейнерів. «Завдяки цій допомозі, зможемо облаштувати три такі містечка, у яких проживатиме приблизно тисяча переселенців, – говорить заступник мера. –  Будинки повністю готові до проживання: тут є ліжка, шафи, матраци та постільна білизна. Місто спільно з Українським католицьким університетом беруть на себе питання харчування, поки люди не знайдуть роботи. Це крок вперед порівняно з життям, яке вони провели в спортзалах, школах чи садках».

Принагідно:

У Львові монтують тимчасове містечко в районі вулиць Наукова – І. Пулюя, де встановлять 120 контейнерних будиночків. Також окреме тимчасове містечко мають звести у районі вулиці Тракт Глинянський – для вагітних, які евакуювалися з небезпечних регіонів. Це будуть дерев’яні будиночки хостельного типу, адаптовані для потреб сім'ї.

Присутній на події відкриття містечка для ВПО у Стрийському парку міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов подякував польському народові за величезну підтримку, яка є важливою в умовах війни, коли понад 10 мільйонів українців змушені були покинути власне житло. І пообіцяв забезпечувати житлом 5 тисяч українців щомісяця. Також зазначив, що, крім проєктів з встановлення тимчасових модульних будинків, на державному рівні розробляються програми щодо відбудови зруйнованих будинків та будівництва нового житлового фонду.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати