Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сирський: у ЗСУ планують збільшити термін базової загальновійськової підготовки

15 вересня, 21:10

 

В українському війську працюють над збільшенням терміну базової загальновійськової підготовки. Очікується, що відповідний проєкт розпочнуть вже у жовтні-листопаді цього року.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передає Рубрика.

"Якісна підготовка — один із головних чинників збереження життя українського воїна. Докладаємо для цього максимум зусиль", — заявив генерал.

Сирський розповів, що провів робочу нараду щодо цього питання за участі керівників органів військового управління, які опікуються підготовкою, а також командирів бойових бригад та начальників навчальних центрів.

Вони обговорили проблемні питання, які впливають на якість підготовки військовослужбовців та напрацювали шляхи їх розвʼязання. Також на нараді розглянули напрямки вдосконалення навчальних програм.

За словами головнокомандувача, ключову роль у якості підготовки відіграють інструктори. Тому, максимальну увагу приділяють залученню вмотивованих інструкторів із бойовим досвідом.

Також у війську опрацьовують можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним і єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу, розповів головнокомандувач ЗСУ.

"Опрацьовуємо можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним і єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу. Працюємо над тим, щоб збільшити термін базової загальновійськової підготовки. Відповідний проєкт буде розпочато у жовтні-листопаді цього року", – поінформував Сирський і зауважив, що у навчальних центрах триває робота над підвищенням якості підготовки військовослужбовців.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати