Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міністерство оборони активно працює над запуском електронного кабінету у червні

25 квітня, 14:21
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Вже у червні в Україні запрацює електронний кабінет, через який всі військовозобов'язані зможуть оновити свої військово-облікові дані. Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін, передає УНН.

Деталі 

За його словами, наразі триває активна робота над електронним кабінетом для військовозобов'язаних. У Міноборони очікують, що він дасть змогу чоловікам оновити дані, навіть перебуваючи за кордоном. 

Речник Міноборони каже, що зараз роблять все можливе, щоб електронний кабінет, через який можна оновити дані, запрацював у червні.

Зараз робиться все можливе для того, щоб така можливість була…На етапі активної розробки (електронний кабінет – ред.). Я практично щодня спілкуюся з людьми, які займаються цим. Там дуже багато питань, і в тому числі, які стосуються технічних рішень, кібербезпеки. Процес йде, талановиті люди залучені до нього. Планується, що запрацює все червні (запрацює електронний кабінет – ред.), і можна буде завантажити туди інформацію про себе, буде підтягуватися туди інформація з державних реєстрів. Таким чином, сервіс стане більш зручним для більшої кількості громадян, які вже звикли жити з допомогою смартфона, ноутбука, планшета

- заявив Дмитро Лазуткін. 

Він також зауважив, що походження військово-лікарської комісії в електронному кабінеті не передбачене. За його словами, впровадження електронного кабінету дозволить якісно здійснювати облік військовозобов’язаних.

Електронний кабінет наразі не передбачає проходження ВЛК. Йдеться про оновлення даних передусім – зміни місця проживання, зміну сімейного стану, бронювання, резервування, і т.д.

- пояснив Лазуткін. 

Нагадаємо

2 квітня, президент України Володимир Зеленський підписав закон про електронний кабінет військовозобов'язаного. Як пояснили в Міноборони,  документ є критично важливим для обороноздатності України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати