Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За звірства армії рф має бути відповідальність: у США прокоментували видання ордерів МКС на Герасимова і Шойгу

26 червня, 10:37

 

Державний департамент Сполучених Штатів Америки привітав рішення Міжнародного кримінального суду щодо видачі ордерів на арешт ексміністра оборони росії Сергія Шойгу та очільника Генштабу Валерія Герасимова.

Про це заявив речник Держдепу Метью Міллер на брифінгу, пише Рубрика.

Під час спілкування журналісти попросили американського чиновника відреагувати на видачу 25 червня Палатою попереднього провадження МКС на арешт Шойгу та Герасимова та розкрити важливість даного рішення.

"Ми підтримуємо низку міжнародних розслідувань злочинів Росії в Україні, включно з тим, яке проводить МКС", – заявив американський посадовець.

Міллер підкреслив, що США вітають рішення МКС щодо ордерів на арешт Герасимова і Шойгу.

Також він наголосив, що здійснивши вторгнення в Україну, російські окупаційні війська вчинили звірства, за які має бути відповідальність.

"Ми чітко дали зрозуміти, що російські війська вчинили звірства під час їхнього незаконного вторгнення в Україну, і що за ці звірства має бути покладено відповідальність", зауважив речник Держдепу.

Разом з тим Міллер не став розкривати подробиць щодо допомоги міжнародним інституціям з боку Штатів у проведенні розслідування по цій справі.

"Як я вже сказав, ми підтримуємо розслідування… Але з погляду приватних обмінів (інформацією, – ред.), я думаю, що я збережу їх приватними", – зазначив Міллер.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати