Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ГПУ повідомило подробиці розслідування вбивства Шеремета

04 серпня, 20:05
Фото Reuters

Правоохоронці продовжують працювати над 4 версіями у справі про вбивство Павла Шеремета.

Про це заявив заступник начальника відділу ГДПУ Андрій Шевченко, передає 112 Україна.

"Ми відпрацьовуємо 4 версії, це особисті неприязні стосунки загиблого, це його професійна журналістська діяльність, це, можливо, дестабілізація обстановки в місті Києві і в цілому в країні, через смерть відомого журналіста, і четверта - це коли помилилися об'єктом, оскільки користувалася автомобілем і Олена Притула. Тому всі 4 версії є робочими, до жодної з версій с ми в даний час не схиляємося, за всіма чотирма напрямами ми працюємо", - заявив Шевченко.

Також зазначалося, що вибухівку під авто, в якому загинув Павло Шеремет, заклала жінка.

Крім того, відео, яке спочатку з'явилося в мережі, є частиною відео, показаного на сьогоднішньому брифінгу.

"В даний час в Нацполіції проводиться службова перевірка за даним фактом. Наскільки я знаю, в прокуратурі відкрито кримінальне провадження за даним фактом. Ми з'ясовуємо всі обставини, як відео потрапило до журналістів, які потім це виклали. Ви бачили реально те відео, яке є у Нацполіції і в прокуратурі. Це частина відео, на сьогоднішній день вилучено понад 150 камер, не всі вони оброблені, не все відео показано, понад 140 терабайт інформації", - заявив глава департаменту Карного розшуку Національної поліції Дмитро Головін.

Наразі Нацполіція розшукує свідка закладання вибухівки під авто, в якому загинув Павло Шеремет.

"Дійсно, є свідок, на жаль, його на сьогоднішній момент не встановлено. Тих людей, які дивляться, просимо встановити цю особу, вийти до нас на гарячу лінію або на 102. Свідчення будуть дуже важливі для нас згодом", - заявив Головін.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати