Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Допоможе енергосистемі: атомники раніше запланованого завершили ремонт на блоці АЕС

28 травня, 16:30

 

На три дні раніше запланованого терміну атомники вивели з ремонту блок АЕС та вже під'єднали його. Це допоможе енергосистемі України.

Про це повідомило Міністерство енергетики, передає Рубрика.

"Наразі блок набирає потужність. Він додасть до енергосистеми 1000 МВт потужності", – йдеться в повідомленні.

На цю добу, 28 травня, відключення світла у побутових та промислових споживачів наразі не прогнозуються. Крім збільшення обсягів внутрішньої генерації допомагає також робота сонячних станцій у денні години.

Це вже другий блок АЕС, на якому атомники цьогоріч провели необхідні ремонтні роботи. Наразі до планових виходів в ремонт готуються ще кілька блоків.

Тому обсяг генерації буде зменшуватися.

Міненерго пояснює: це критично необхідно, щоб забезпечити стабільну та безперебійну роботу усіх 9 атомних блоків протягом опалювального сезону.

Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що Україна цьогоріч планує розпочати будівництво 4 ядерних реакторів на Хмельницькій АЕС, аби компенсувати втрачені потужності через тимчасову окупацію Запорізької АЕС.

За словами міністра, після запуску чотирьох нових енергоблоків Хмельницька атомна електростанція повинна стати найбільшою і найпотужнішою в Європі.

Також "Енергоатом" розпочав підготовчі роботи до початку будівництва двох нових енергоблоків на Південноукраїнській атомній електростанції у Миколаївській області.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати