Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Дорога до перемоги»

Донеччанам показують атрибутику та фотографії періоду Другої світової війни
28 жовтня, 20:22

Напередодні 70-ї річниці початку визволення України від фашистських загарбників у Донецькому військово-історичному музеї Великої Вітчизняної війни стартувала комплексна виставка «Дорога до перемоги». Експозицію засновано на приватному зібранні колекціонера з Маріуполя Петра Світлицького. Унікальна добірка військової атрибутики доповнюється роботами відомого фронтового кореспондента Юхима Комма. Багато з представлених фотографій стали еталонними у сучасній фотожурналістиці.

«На наш погляд, виставка форми та амуніції солдатів тієї епохи відмінно поєднується світлинами Ю. Комма, що пройшов війну як фотокореспондент, — каже Ольга Загоруйко, завідувач військово-історичного музею Великої Вітчизняної війни. — А виставка в цілому стала відправною точкою в циклі заходів, присвячених визволенню України від фашистів».

Тему візуального мистецтва продовжує фотоекспозиція Григорія Островського, що відкрилася в Донецькому краєзнавчому музеї. Г. Островський всю війну прослужив танкістом, а в перервах між військовими діями фотографував побут солдатів, фіксуючи таким чином одну з найбільш значущих подій у світовій історії. Ці роботи виділяються особливим чином. На них немає холодної виваженості професійного фотографа, але є душа, що відображає тугу за молодістю, котра послужила платою за мир.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати