Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Запали свічку

До 82-х роковин Голодомору в Київському муніципальному оперному театрі лунатиме «Реквієм»
25 листопада, 18:00
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Солісти, хор та симфонічний оркестр театру під орудою диригента   Сергія Голубничого виконають «Реквієм» Вольфганга Амадея Моцарта. Нагадаємо, цей легендарний твір класик написав, коли вже був тяжко хворим і Requiem aerternam dona eis («Вічний спокій даруй їм») став останнім у музичному доробку геніального маестро.

До речі, вперше в Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва Моцартівський «Реквієм» пролунав  1996-го з нагоди десятиріччя Чорнобильської трагедії. Цей твір став останньою роботою одного із засновників театру, першого головного хормейстера Михайла  Кречка (1925 — 1996 рр.). Та  прем’єра викликала великий резонанс у меломанів. Із того часу солісти, хор та симфонічний оркестр неодноразово представляли цей твір під час скорботних днів, а також виконували  на різних міжнародних музичних фестивалях за кордоном.

У суботу також заплановано  провести  акцію «Запали свічку з актором театру», на знак вшанування пам’яті загиблих під час геноциду українського народу. Захід передбачає запалення «свічки пам’яті» при вході до театру. До акції може долучитися кожен киянин або гість нашої столиці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати