Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС планує ввести мита на вироби з алюмінію і сталі з США на суму близько €1,4 млрд

19 травня, 17:22
Фото: dw.com

Євросоюз в п'ятницю, 18 травня, представив до Світової організації торгівлі (СОТ) список запланованих відповідних мит, які можуть бути введені у відповідь на аналогічний захід з боку США по відношенню до виробів зі сталі та алюмінію.

Загальний обсяг мит може скласти 1,4 мільярда євро, повідомляє Deutsche Welle.

Саме в таку суму в Брюсселі оцінюють можливий збиток від можливого введення мит Вашингтоном.

У список американських товарів, які можуть з 20 червня обкласти додатковими 25-відсотковими європейськими митами, імовірно, включать апельсиновий сік, віскі, тютюн і мотоцикли.

Мита США введені з 23 березня. Вони складають 25 відсотків на вироби зі сталі, і 10 відсотків - з алюмінію. Компаніям з Євросоюзу двічі надавали відстрочку від мит, в останній раз - до 1 червня. У травні 2018 року президент США Дональд Трамп заявив, що на постійній основі пільги європейським виробникам надаватися не будуть, як того бажають у Брюсселі.

Поки неясно, яке рішення американською адміністрацією буде прийнято на практиці. Білому дому пропонується ввести режим спрощення торговельних процедур. В Євросоюзі заявляють, що тільки в разі врегулювання спору щодо мит можливі переговори по іншим темам.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати