Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Можливості зони відчуження представили на міжнародному туристичному салоні

03 жовтня, 09:18
Фото Миколи ТИМЧЕНКА, "День"

За сприяння Міністерства економічного розвитку і торгівлі ДАЗВ представило туристичний потенціал зони відчуження на національному стенді України на Міжнародному туристичному салоні «Україна» – UITM'2019 у Києві.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Сприйняття зони відчуження змінюється з кожним днем. Відвідувачі хочуть дізнатися більше про цю територію, про її справжню історію, її сучасність та майбутнє.  Про це свідчать цифри – за 9 місяців 2019 року зону відчуження відвідали понад 90 тисяч осіб, що уже більше, ніж за весь 2018 рік.

«Безпека відвідувачів зони відчуження – наш пріоритет, а виконання останнього Указу Президента – одне із пріоритетних завдань, над якими працює Агентство та підприємства системи ДАЗВ. На виконання цього Указу вже було розроблено та затверджено 21 маршрут відвідування, які включають як популярні, так і маловідомі локації, а також дозволяють відвідати зону відчуження водним шляхом. Щоб гарантувати безпеку гостям зони відчуження, проводиться обов'язковий індивідуальний дозиметричний контроль кожного відвідувача», – повідомив Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) Віталій Петрук.

Він також зазначив, що на виконання Указу Президента України №512/2019 «Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» фахівці ДАЗВ спільно з Офісом ефективного регулювання розробили процедуру, яка наочно демонструє суб’єктам господарювання усі етапи, необхідні для старту здійснення діяльності з відвідування території зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення.

Туристичний потенціал представлено за сприяння Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, Державного підприємства «Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження» та громадської спілки «Асоціація чорнобильських туроператорів».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати