Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Частина ЗНО має бути на тему медіаграмотності, - Бородянський

17 листопада, 18:22
Фото Миколи ТИМЧЕНКА, «День»

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вважає, що частина зовнішнього незалежного оцінювання або окремий шкільний іспит має бути на тему медіаграмотності

Про це він сказав під час публічної дискусії: “Свобода слова, захист журналістів та інформаційного простору України від дезінформації”, передає Укрінформ.

“Ідея є. Її ще, напевно, зарано вголос проговорювати. Але ми вважаємо, що країна, яка знаходиться в епіцентрі такої потужної інформації війни, як наша, повинна займатися цим питанням (медіаграмотності – ред.), починаючи зі школи. І озвучу не обговорену поки що з Міністерством освіти сентенцію, тому це дуже-дуже наперед, але в принципі я вважаю, що частиною ЗНО або такого тесту, який є фінальним у школі, повинне бути розуміння людиною, як залишатись убезпеченим в інформаційному просторі. Тому ЗНО – дуже потужний інструмент у цьому випадку. Але його треба обережно використовувати, і ми це теж розуміємо. Тому поки це лише ідея – не більше й не менше того”, – пояснив Бородянський.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати