Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна готова протистояти коронавірусу, - Скалецька

26 лютого, 14:30
Фото politeka.net

Попри поширення коронавірусу у світі, Україна залишається серед країн, у яких випадків захворювання вірусом COVID-19 не зафіксовано.

Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька на своїй сторінці у Facebook інформує про заходи, які Україна зживає для недопущення вірусу на територію України, а також про підготовку на випадок виявлення захворілих.

"У нас вже є 30 наборів реагентів, які передала Всесвітня організація охорони здоров’я. Набори містять приблизно 3000 реакцій, чого вистачить для дослідження на захворювання понад 900 людей. Також ми маємо близько 12 000 місць в інфекційних стаціонарах, понад тисячу лікарів-інфекціоністів та близько 5 000 медперсоналу, а в українських лікарнях є понад 2 000 інфекційних боксів", - повідомляє подробиці Скалецька.

За словами міністра, перелік країн, в яких вже виявлені випадки захворювання, розширюється, і Україна вживає оперативних заходів для запобігання потраплянню коронавірусу до України.

"Уряд і Міністерство охорони здоров’я вживають превентивних заходів у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в деяких країнах Європи, зокрема – в Італії. На засіданні оперативного штабу ухвалено рішення перевіряти тих, хто прибуває на територію України з країн, в яких зафіксовано випадки захворювання на коронавірус", - пише міністерка.

За даними Зоряни Скалецької, на території 35 країн коронавірус вже зафіксовано. До осіб, що прибувають з цих країн, будуть застосовуватися додаткові заходи перевірки на можливе зараження. Повний перелік цих країн міністерка також наводить: "Китайська Народна Республіка, Південна Корея, Японія, Сінгапур, Гонконг, Італія, Таїланд, США, Іран, Малайзія, Австралія, Німеччина, В’єтнам, ОАЕ, Франція, Великобританія, Канада, Філіппіни, Індія, Кувейт, Російська Федерація, Іспанія, Оман, Непал, Камбоджа, Шрі-Ланка, Фінляндія, Швеція, Бельгія, Єгипет, Ізраїль, Ліван, Бахрейн, Афганістан, Ірак".

Для того, щоб убезпечити себе від можливого зараження, міністерка рекомендує дотримуватися правил особистої гігієни. Це допоможе значно зменшити можливість зараження і поширення вірусу.

"Дотримуйтесь правил санітарної гігієни. Слідкуйте за своїм здоров’ям, а в разі появи таких симптомів як підвищення температури, кашлю та нежиті звертайтесь до свого сімейного лікаря", - радить Скалецька.

 

 



  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати