Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Локаційно втрачені: у Повітряних Силах розповіли, що окрім "Шахедів" війська рф все частіше запускають дрони невстановленого типу

05 жовтня, 12:45

Російські загарбники дедалі частіше, окрім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу, які часто підпадають під вплив українських засобів радіоелектронної боротьби та падають на землю, не завдавши шкоди.

Про це розповів т.в.о. начальника управління комунікацій командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат у коментарі "УП".

Зокрема, офіцер прокоментував результати протиповітряного бою в ніч на 5 жовтня. Ігнат уточнив, що цієї ночі було збито усього три "Шахеди", решта 10 БпЛА було локаційно втрачено у південних та північних регіонах.

З високою ймовірністю, це могли були дрони інших типів, ідентифікація яких, при виявленні, проводиться спеціалістами на землі.

Зокрема росіяни дедалі частіше використовують дешеві БпЛА, зокрема  "Гербера", які виробляються ворогом у трьох варіантах:

  • дрон радіоелектронної розвідки,

  • камікадзе,

  • хибна ціль.

Як писало видання Defence Express, хибна ціль – це дрон, який має фюзеляж із пінопласту та зібраний з доволі низькою культурою виробництва, тому може "припиняти своє існування" самостійно, тобто падати.

Водночас Повітряні сили нагадують, що будь-яка повітряна ціль ворога – лише точка, маркер на моніторах ППО, точно з'ясувати, що саме летіло і яке було корисне навантаження, можна лише по уламках на землі.

"Локаційно втрачені – термін, який уже тривалий час застосовують Повітряні сили у ранкових повідомленнях, означає, що ціль, яку супроводжували радіотехнічні війська ПС – ударні чи розвідувальні БпЛА ворога, зникають із радарів, а це своєю чергою означає, що вони або вичерпали запас пального, або упали під впливом засобів РЕБ Сил оборони", пояснив Ігнат.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати