Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Туреччині запевнили, що відстоюють повернення територій Україні, включаючи Крим

09 жовтня, 16:16

 

У Туреччині заявили, що підтримують територіальну цілісність та суверенітет України, а також виступають за повернення окупованих територій, включаючи Крим.

Про це пише Рубрика з посиланням на заяву головного радника президента Туреччини Ялчина Топчу, якого цитує "Укрінформ".

Таку заяву зробив радник Реджепа Таїпа Ердогана на зустрічі з заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джелялом.

Як повідомляють, Джелял під час візиту до Туреччини розповів про ситуацію в окупованому росією Криму, утиски кримських татар та злочини російських окупантів. Це перша поїздка заступника голови Меджлісу в Туреччину після звільнення з російського полону.

"Обшуки, затримання відбуваються постійно. Затриманих засуджують до тривалих термінів ув'язнення, де вони перебувають в незадовільних, нелюдських умовах… Були випадки, коли політичних в'язнів старших 60 років доставили в суд у незадовільному стані здоров'я", – розповів заступник голови Меджлісу.

Своєю чергою Топчу наголосив, що Туреччина підтримує територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України й на всіх платформах наголошує на тому.

"Туреччина, яка підтримує територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, також на всіх платформах відстоює, що повернення окупованих територій, включаючи Крим, є вимогою міжнародного права", підкреслив радник.

Топчу також зазначив, що Туреччина прагне, щоб триваюча окупація та війна в Україні, Газі та Лівані закінчилися.

На зустрічі представники також висловили сподівання, що Туреччина, зокрема в особі Ердогана, посприяє звільненню з російського полону кримських татар та інших українців.

"Окрім звільнення політичних в'язнів, говоримо і про наших військовополонених, про цивільних, які перебувають у найжорстокіших умовах через те, що захищали на фронті свою батьківщину, за свою позицію. 

Тут дуже важливим є поєднання зусиль як держави, так і громадянського суспільства. В Україні громадські організації роблять дуже багато для захисту прав громадян України", – сказав на зустрічі радник посольства України в Туреччині Денис Золотарьов.

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати