Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Масштабування виробництва засобів РЕБ: Генштаб бере участь у проєкті "Залізний полігон"

18 жовтня, 20:11

Генштаб ЗСУ спільно з Міноборони й Мінцифри реалізує проєкт "Залізний полігон". Він дає змогу виробникам у сфері ОПК отримати швидкий доступ до майданчиків, оснащених необхідним обладнанням для випробування різних типів засобів радіоелектронної боротьби.

Про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ, передає Рубрика.

Щоб скоротити час розробки та допуску до експлуатації новітніх зразків озброєння, зокрема засобів РЕБ, Генеральний штаб ЗСУ спільно з Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості та Міністерством оборони реалізують проєкт "Залізний полігон".

"Цей проєкт дає змогу виробникам у сфері ОПК отримати швидкий доступ до майданчиків, оснащених необхідним обладнанням для тестування і випробування різних типів військового озброєння й техніки. Широкий спектр додаткових послуг охоплює надання методології випробувань, висновків експертів Генштабу та інших профільних структур ЗСУ, консультації та зворотний зв'язок від військових", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, послуга "Залізний полігон" дає виробникам озброєння і військової техніки можливість безоплатно проводити тестування своїх виробів ще на етапі проєктування. Один виробник має право неодноразово скористатися послугою протягом процесу створення виробу.

В пресслужбі наголосили, що головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський визначив розвиток систем радіоелектронної боротьби серед ключових пріоритетів.

Тож в ЗСУ зосереджують увагу на підтримці вітчизняних виробників на етапах розробки та кодифікації систем РЕБ. Наразі організована та функціонує система випробувань новітніх зразків, формуються експериментальні бойові підрозділи для проведення таких випробувань у бойових умовах, що значно спрощує кодифікацію виробів.

Ефективний РЕБ на полі бою — це насамперед запорука збереження життя українських воїнів, наголосили в Генштабі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати