Львів’яни куштували страви часів Голодомору (фото)
Сьогодні на майданчику біля пам’ятника Тарасові Шевченку львів’янам та гостям міста пропонували скуштувати страв, завдяки яким виживали українці під час Голодомору-геноциду 1932–1933 рр.
Організував поминальний захід львівський Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду, активісти якого приготували коржики та хлібці з кори дуба, листя кропиви та кульбаби, каштанів, насіння льону та кропу, квітів ромашки та кукурудзяного борошна, а також роздавали присутнім переписи голодних страв і просили прийти на вшанування пам’яті жертв Голодомору 24 листопада о 15.00 до пам’ятника Кобзареві.
«Важко уявити, що люди жили на таких харчах… – говорить громадська активістка Ольга Сало. – Цю акцію ми зробили для того, щоби нагадати про трагедію 80-річної давнини. Бо якщо почнемо забувати, втратимо частину себе…».