Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

<center>КОРОТКО</center>

24 мая, 00:00
Напередодні виборів уряд згадав про жінок села

Учора в центрі культури "Український дім" трудівниць села вшановували представники Міністерства сільського господарства і продовольства спільно з Аграрною партією України. Уперше за роки незалежності.

Після торжества кореспондент "Дня" Ванда КОВАЛЬСЬКА зустрілася з однією з героїнь - головою колгоспу "Таврія" Василівського району Запорізької області Катериною Луценко.

- Чудово, що в переддень Жіночого свята не забули керівниць агропромислового комплексу. Та краще б Мінсільгосп з урядом піклувалися про нас круглий рік. Насамперед, треба змінити аграрну політику, яка ведеться сьогодні на шкоду селу. При нинішніх закупівельних цінах на сільгосппродукцію і 51 відсотку "накруток" на техніку ми ніколи не зможемо вирватися з кабали, в яку затягнуті. Нам варто згуртуватися в об'єднання "Жінки села".

Македонію все ще цікавлять українські верстати Учора завершився візит до України міністра закордонних справ Македонії Благоя Ханджийски, що тривав від першого березня. У понеділок відбулася головна подія візиту - парафування українським міністром закордонних справ Геннадієм Удовенком та його македонським колегою Договору про дружбу і співробітництво між двома країнами. Україну цікавлять спільні з македонцями проекти щодо будівництва, транспорту, важкої промисловості та металургії, є перспективи співпраці в туристичному бізнесі. На сьогодні товарообіг між Україною і цією невеликою балканською країною становить $50 млн. на рік. Було також підписано міжурядову конвенцію про уникнення і попередження ухилень від податків, угоду про сприяння інвестуванню і взаємний захист інвестицій. Президент Леонід Кучма заявив, що підпише парафований договір під час свого візиту до Македонії, терміни якого будуть узгоджені додатково. Борги "Денді" віддаватиме "Приватбанк" Віталій КУКСА, "День"

Перша "очна ставка" керівництва банку "Денді" й представників вкладників відбулася вчора у присутності глави Національного банку України Віктора Ющенка. На ній керівництво опального банку повідомило про угоду, укладену з АКБ "Приватбанк", про передачу боргових зобов'язань паралізованого "Денді" цьому більш процвітаючому банку.

Нагадаємо, що раніше президент концерну "Денді" Михайло Бродський неодноразово заявляв про готовність виплатити вкладникам усі вкладені ними в банк "Денді" гроші за рахунок продажу частини нерухомості, що знаходиться у власності концерну. За словами представників банку, цей процес було загальмовано у зв'язку зі слідством за кримінальною справою проти керівництва "Денді".

Більша частина з п'яти тисяч вкладників, котрим банк заборгував понад п'ять мільйонів гривень, схильна вважати, що своїх грошей вони так і не побачать.

Луганчанам загрожує телевізійний морок У першу чергу буде вимкнено УТ-1, УТ-2, радіо "Промінь" і ряд інших державних компаній, які заборгували величезні гроші. Про це кореспондента "Дня" Аллу АНТИПОВУ повідомив голова страйкового комітету Луганського радіотелевізійного передаючого центру Володимир Улеско. В ефірі залишаться структури "Інтер" і "1 + 1", до яких претензій за оплату послуг немає.

Перш, ніж прийняти таку ухвалу, трудовий колектив використав усі можливі варіанти врегулювання конфлікту, який виник через постійну заборгованість у заробітній платні. Конфліктна комісія, трудовий арбітраж не змогли вплинути на зміну ситуації, тож колектив змушений був звернутися до жорсткіших заходів. Якщо до 11 березня не буде, хоча б частково, виплачено заробітну платню за п'ять місяців, радіотелевізійний центр почне безстроковий страйк. Свої вимоги трудовий колектив надіслав президентові концерну РРТ В.Юрченку й міністрові інформації З.Кулику.

Луганськ

 

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать