Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінниця: розваги на будь-який смак та… гаманець

28 декабря, 18:09

У Вінниці цього року головна ялинка міста дещо змінила свій вигляд. Основні кольори 28-метрової красуні, яка складається 324 ялинок, – синій, жовтий та срібний. Як пояснюють у міськраді, кольорову гаму відбирали відповідно до символів та дат. Срібний колір тому, що 2022 рік – рік Білого водяного тигра. Синій та жовтий – це кольори українського стяга, адже у цьому році відзначали 30-річчя Незалежності. Крім звичних іграшок, новорічне дерево прикрашають світлові 3D кулі та нові декоративні елементи. Відкривали ялинку у Вінниці традиційно 19 грудня – у День святого Миколая – і з розмахом. Святковий концерт та дискотека зібрали чималий натовп, який щосили підтанцьовував та підспівував Ivan Navi, пів фіналісту шоу «Голос країни» й двократному номінанту музичної премії YUNA.

На той час у Центральному парку міста, де традиційно розміщують новорічну красуню, вже діяло «Зимове містечко». Його на цій локації відкрили у місті вперше. Як розповідає директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук, у «Зимовому містечку вінничани можуть покататись на льодовій ковзанці, спуститися з гірки на санчатах, поласувати смаколиками та придбати подарунки на новорічні свята рідним та близьким. Крім того, для відвідувачів працює луна-парк, різні атракціони  та ігрові майданчики, де можна позмагатися у влучності в тирі, сходити в будинок страхіть чи, до прикладу, відвідати «Зоодворик».

«Усі локації працюють з дотриманням карантинних вимог. Ятки на ярмарку поставили на відстані, щоб уникнути можливого скупчення людей. До торгівлі допустили лише тих продавців, які мають «зелені» ковід-сертифікати. Дотримуватись карантинних правил мають і відвідувачі ярмарку та інших локацій у «Зимовому містечку». Перш за все – не забувати одягати маску та триматися на безпечній відстані від інших людей. До 14 січня біля Головної ялинки проходитимуть концерти, фестивалі, конкурси, дискотеки. А також – караоке-шоу. Програму складали на смаки дітей і дорослих», – розповідає Максим Філанчук.

Розваги на будь-який смак та… гаманець, – так у соцмережах вінничани резюмують цьогорічні новорічні атракції. Мешканці міста нарікають за високі ціни, які не всім доступні. До прикладу, покататися на каруселі в луна-парку дорослим обійдеться 100 грн, а дітям – 50 грн. Вхід на ковзанку в будні коштує 90 грн, скільки ж прокат ковзанів, а святкові та вихідні дорожче 110 гривень вхід і 110 ковзани. Можна також замовити персонального інструктора на 45 хвилин за 200 гривень. Один спуск на гірці коштує 50 гривень, 90 грн за два і 130 грн за три. Відтак охочих на нових локаціях не багато.

Святковий настрій створюють безкоштовні фотозони, які розміщені на великих площах міста. Особливе захоплення викликають світлодіодні скульптури на майдані Незалежності. Там встановили композиції з відомими героями із мультфільмів: Сніговики, Джеймс Салліман, Майк Вазовський («Корпорація монстрів»), Грінч, Фердинанд та інші. Світлодіодними гірляндами прикрасили дерева на головній вулиці міста – Соборній. Також на Майдані Незалежності вже встановили Різдвяний вертеп, а 7 січня 2022 року на Європейській площі запланували презентувати велетенського «Вінницького дідуха».

Крім того, як писав «День», https://day.kyiv.ua/uk/news/191221-u-vinnyci-vpershe-zapracyuvala-kazkova-sadyba-podilskogo-charivnyka цього року у Вінниці почала працювати садиба Подільського чарівника. Казковий будиночок звели на території Подільського зоопарку. Це перша новорічно-різдвяна локація на Поділлі, де можна не лише відвідати зоопарк, але й стати учасником святкового дійства з феями та героями, прогулятися Алеєю Зодіаку й Галявиною Дванадцяти Місяців.

 

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать