Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Современно, оперативно, прозрачно

Эксперт: Новая система оплаты в столичном метрополитене поможет бороться с теневой экономикой
23 июня, 10:51
ФОТО АРТЕМА СЛИПАЧУКА / «День»

Відтепер кияни можуть оплачувати проїзд, використовуючи свої безконтактні платіжні картки MasterCard. Наразі послуга доступна вже на 17 станціях метро. Серед них — «Хрещатик», «Театральна», «Золоті ворота», «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності», «Поштова площа», «Контрактова площа», «Палац спорту», «Арсенальна», «Університет», «Політехнічний інститут», «Шулявська» «Олімпійська», «Палац Україна», «Лук’янівська», «Кловська» та «Печерська», повідомляє Укрінформ.

До слова, прийом безконтактних платежів запровадили у партнерстві з компанією MasterCard і АТ «Ощадбанк». Для оплати проїзду потрібно лише піднести безконтактну банківську картку до турнікета, після чого з картки автоматично буде знято суму, що відповідає вартості проїзду.

Відтак, пасажирам більше не потрібно стояти у чергах до кас або заздалегідь поповнювати пластиковий проїзний квиток.

Турнікет, крім безконтактних карток MasterCard, також обробляє і приймає до оплати проходу вже звичні для пасажирів підземки безконтактні проїзні квитки метрополітену, соціальні картки та жетони.

«Будь-який перехід на електронні платежі в системі транспорту — це дуже хороша річ, адже в цьому сегменті є велика частка тіньової економіки, і електронні платежі одразу проясняють ситуацію — моментально можна обліковувати, робити гнучкий режим оплати в залежності від станції», — каже екс-міністр інфраструктури Йосип ВІНСЬКИЙ.

За його словами, будь-яка оплата карткою — це безпечно і зручно, оскільки така операція одразу проходить через банківський рахунок і моментально фіксується. «Тому я вважаю, що це, по-перше, — сучасно, по-друге — оперативно, а по-третє — прозоро. У будь-якому випадку оплату карткою потрібно вітати. Це перспектива, в якій розвивається весь світ. І ходити з жетонами в кишенях, на мою думку — це трохи не сучасно», — додає Йосип Вінський.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать