Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Корона «Дня» – за актуалізацію постаті Георгія Нарбута

Повернення пам’яті про відомого графіка: міжнародний проєкт і перше повне видання «Абетки» з оригіналів
30 декабря, 11:49

Дуже влучно роль Георгія Нарбута для українців сформулював його учень П. Ковжун: «Нарбут — це сила нації, що відроджується... Це ж Нарбут увів нам українську графіку в наш портфель через українські банкноти, Нарбут рушив нам листа українською поштовою маркою, Нарбут спинив наше око на українських друках і книжках». Георгій Нарбут — людина, яка творила символіку нашої держави сто років тому, надаючи українській ідентичності візуальної форми. І цьогоріч вшановуємо 100-ліття від дня смерті видатного митця.

До цієї дати видавництво «Родовід» у партнерстві з Українським інститутом модерного мистецтва підготував масштабний проєкт «Нарбут ХХІ», який охоплює: видання Нарбутівського збірника, знищеного 1933 року, презентацію відеофільму — онлайн-виставки та її англомовного каталогу в Українському інституті модерного мистецтва в Чикаго,  міжнародний конкурс плакатів «На перетині всіх протилежностей», видання праці професора Мирослави Мудрак «Георгій Нарбут і творення українського бренду». Також цьогоріч Видавництво Олександра Савчука підготувало перше повне видання «Абетки» з оригіналів. «Особливість цього видання саме в документальності. Коли є повністю відсканована сторіночка — де видно структуру паперу, те, як Нарбут щось олівчиком підводить, робить написи», — розповідає засновник видавництва Олександр Савчук.

Сподіваємося, що завдяки цим проєктам вдасться популяризувати постать Георгія Нарбута не тільки в Україні, а й за кордоном.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать