Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Мені цікаво почути точку зору вашої газети»

Екс-посол Польщі Яцек Ключковський запросив головного редактора «Дня» на форум «Європа — Україна»
10 ноября, 19:29

10 листопада редакцію «Дня» відвідав екс-посол Польщі в Україні Яцек Ключковський, який зараз обіймає посаду координатора з українських питань у неурядовій організації Інститут Східноєвропейських досліджень — організатора економічного форуму в Криниці. Після обміну думками про поточну ситуацію в Україні та Європі з головним редактором Ларисою Івшиною він запросив її взяти участь у форумі «Європа — Україна», який вдруге відбудеться 24—26 січня в Лодзі. За його словами, учасники цього форуму хотіли б почути від нової польської влади більше конкретизоване бачення щодо України, економічного співробітництва в регіоні, бачення і можливості впливу Польщі на політику ЄС.

В ексклюзивному інтерв’ю «Дню» пан Ключковський пояснив, що він не випадково після завершення місії в Казахстані в ході однієї з перших поїздок в Україну відвідує газету «День». «Ви пам’ятаєте, коли я був послом Польщі в Україні в 2005 році, то одна з перших зустрічей була саме у вашій редакції. Для мене цікаво не тільки говорити з вами, але й прислуховуватись до точки зору, яку презентує газета. Я намагаюсь зробити так, щоб вас можна було якомога ширше чути, щоб більше дізнавались про вашу точку зору і чули її саме в Польщі. Я думаю, що саме це полякам цікаво. Але зараз настали часи, що наші знання є поверхневими, і якщо Польща, і ми поляки хочемо бути експертом у ЄС з питань України, то нам треба вникати глибше», — сказав він.

Пан Ключковський поділився враженнями про перебування в Казахстані і розповів про те, як у цій країні буде вирішуватися передача влади після складання повноважень Назарбаєвим, яких хоче бути казахським Ататюрком чи Ден Сяопіном.

Повну версію інтерв’ю з Яцеком Ключковським читайте в наступних числах «Дня»

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать