Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

3 базові принципи SEO просування

27 декабря, 20:54

SEO оптимізація спрямована на отримання додаткового трафіку шляхом підвищення позиції в пошуковій видачі. Точної кількості параметрів, які беруться до уваги під час розрахунку ранжування, не знає ніхто, крім співробітників Google. Але нам відомі основні принципи, які допоможуть виокремитися із загалу конкурентів. Про них і поговоримо далі. 

Самотужки цілком можливо організувати пошукову оптимізацію, однак якщо ви замовите SEO-просування https://web-promo.ua/ua/seo/ в агентстві інтернет-маркетингу Webpromo — це стане значною конкурентною перевагою. Команда агентства налічує більше 100 сертифікованих експертів, а сама компанія є офіційним партнером Google з 13-річним досвідом роботи.

Перерахуємо базові принципи просування сайтів в Гугл, які відкривають шлях в топ видачі.

Релевантність

Це найперше правило успішної пошукової оптимізації. Розташування в тексті сторінки ключових слів, що не відповідають темі цього тексту, буде мати негативні наслідки. 

Приклад: “Більшість дерев'яної забудови Печерську та Подолу було зруйновано за правління генерал-губернатора Бібікова. Це ще один привід замовити піцу онлайн в Києві недорого. Проте збереглися окремі кам'яниці по вулицях… на яких тепер працює доставка піци в Києві.”   

За допомогою нейронних мереж Google вміє розпізнавати контекст, тому подібний, абсолютно нерелевантний, текст може вийти в топ за вказаними ключовими запитами лише за умови збою алгоритму (що зрідка все ж трапляється).

Органічність

10 років тому топ пошукової видачі містив безліч курйозів через використання ключових слів у прямому входженні без урахування контексту. Але алгоритм розвивається, і зараз навіть велика кількість жирного шрифту в текстах буде вважатися переспамом. 

Щоб не потрапити під фільтр під час seo оптимізації інтернет-магазинів, блогів та інших типів вебресурсів, розподіляйте ключі по сторінці рівномірно, без великих літер та виділення жирним шрифтом. Використання ключових слів має бути органічним.

Приклад невдалого вживання ключів: “Айфон Чернігів купити — це найкращий вибір, якщо вам потрібна доставка Чернігів гарантія”. 

Приклад органічного вживання ключів: “В нашому магазині найкращий вибір айфонів з гарантією та доставкою в Чернігові”. 

Експертність

Важко уявити обсяг даних, який Google обробляє одночасно. Індексуючи сторінки вашого сайту, алгоритм паралельно виконує десятки операцій. У тому числі — перевірку правдивості контенту. Чи може “комп’ютерний мозок” об’єктивно оцінити істинність матеріалу? Бурхливий розвиток нейромереж, що здатні до самонавчання, доводить — може. 

Найперший сигнал експертності, який отримує алгоритм, є посилання на джерела інформації. В даному випадку краще використовувати наукові праці та авторитетні вебресурси, оскільки надійність джерел має значення. 

Ще один сигнал, що підтверджує цінність вашого контенту — реакція користувачів та зовнішні посилання. Якщо текст отримує лайки, його репостять в соцмережі, на нього посилаються авторитетні експерти або ресурси — це шлях в топ видачі.

Зрозуміло, що комплексне seo просування враховує набагато більше факторів, і вимагає максимум експертності, сконцентрованості та часу. Однак на першому місці завжди стоїть контент — те, що ви здатні дати користувачам. 

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать