Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гендерна упередженість і підлітки: AHF навчає дівчат долати стереотипи

08 марта, 16:56

Вплив гендерних стереотипів важко переоцінити. Вже з дитинства дівчат і хлопців спонукають до різних інтересів, певних «жіночих» і «чоловічих» шаблонів поведінки та світосприйняття.

45% людей у дитинстві піддавалися впливу стереотипів у вигляді певних поведінкових очікувань, 7 з 10 жінок у віці 18-34 років через це стикалися з кар'єрними обмеженнями: такі дані показало масштабне британське дослідження.

Гендерна упередженість Гендерна упередженість

В Україні ж опитування підлітків віком 13-19 років з 25 міст у межах програми «ЄС за гендерну рівність: разом проти гендерних стереотипів та гендерно-обумовленого насильства» показало, що 66,3% опитаної молоді відчували до себе гендерні упередження, 47,3% стикалися з дискримінацією в різних формах.

Гендерна упередженість Гендерна упередженість

Аби допомогти дівчатам-підліткам у подоланні стереотипів та поговорити про їхні права та можливості на передодні Міжнародного жіночого дня Фундація АнтиСНІД США в Україні (AHF Ukraine) організувала мотивуючу пізнавальну лекцію. Захід відбувся в одній з київських шкіл для учениць 8-11 класів.  

Поспілкуватися зі школярками про їхні права на здоров'я, фізичну і психологічну безпеку та розвіяти найпоширеніші гендерні стереотипи Фундація АнтиСНІД США запросила фахівчиню з психології.

Гендерна упередженість Гендерна упередженість

«Приводом для прояву гендерних стереотипів часто стає й власне Міжнародний жіночий день. Чимало людей не розуміють справжнього сенсу цієї дати й приділяють увагу жіночій красі, а не культурним, політичним та соціально-економічним особистим досягненням жінок, — коментує Ярослава Лопатіна, голова Фундації АнтиСНІД США в Україні. — Для подолання таких бар'єрів ми регулярно проводимо подібні ініціативи для дівчат, щоб розповісти їм про їхні права та допомогти у зруйнуванні бар’єрів при визначенні майбутньої професії».

Голова Фундації додала, що під час реалізація заходів, спрямованих на захист жінок і дівчат від нерівності, вкрай важливо також підвищувати їх обізнаність щодо питань власного здоров’я, оскільки здоров'я є однією з найважливіших передумов для досягнення успіху в будь-якій сфері.

ПРО ФУНДАЦІЮ

AHF (Фундація АнтиСНІД-США) – одна з найбільших неурядових організацій, що реалізує програми з профілактики та тестування на ВІЛ, лікування та підтримки понад 1,6 млн пацієнтів з ВІЛ у 45 країнах світу, в тому числі й в Україні.

 AHF Ukraine (Фундація АнтиСНІД-США в Україні) з 2009 року надає безкоштовні медичні послуги для понад 60 тисяч ВІЛ+ людей у 22 регіонах України у партнерстві з державними установами та неурядовими організаціями.

 AHF також реалізує соціальну ініціативу «Дівчата діють», що виховує у молодих жінок лідерські якості та впевненість, сприяє зміцненню найважливіших життєвих навичок та розвитку громадського активізму.​

 

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать