Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Донеччині росіяни поранили чотирьох цивільних, ЗСУ відбивають атаки під Бахмутом і продовжують штурми

18 сентября, 15:23
Фото Національна поліція України

Протягом 17 вересня росіяни продовжили обстрілювати Донеччину з “Градів”, “Смерчів”, авіабомбами та артилерією. Окупанти поранили ще чотирьох людей: в Авдіївці та селі Комар. Також стало відомо про загибель місцевого у Зарічному 16 вересня. ЗСУ відбивають атаки росіян під Бахмутом і продовжують штурми в районі Кліщіївки, повідомляє Вільне радіо.

За інформацією в. о. голови Донецької ОВА Ігоря Мороза, 17 вересня росіяни вбили місцевого жителя у Зарічному. 

Як уточнили у пресслужбі поліції Донечини, цивільного росіяни вбили 16 вересня, але про його загибель стало відомо лише зараз.

Ще четверо людей в області за добу зазнали поранень: двоє в Авдіївці та двоє у селі Комар. Авдіївку росіяни обстріляли чотири рази: скинули на місто дві керовані авіабомби “ФАБ-250” та накрили житлові квартали з артилерії. 

По селу Комар ударили “Смерчами”. Там пошкодили 11 приватних будинків, господарську споруду, автомобіль.

Крім того, з артилерії окупанти гатили по Диліївці — постраждали 5 приватних осель та лінія електромереж.
Також під вогонь потрапили Курдюмівка, Очеретине, Ласточкине та Новоукраїнка.

 

У зведенні Генштабу ЗСУ йдеться про те, що  на Бахмутському напрямку Сили оборони відбили атаки росіян поблизу Білої Гори. Також загарбники намагалися прорвати оборону ЗСУ в районі Андріївки Донецької області, але їхні спроби були марними. В районі Кліщіївки українські захисники продовжують штурмові дії та закріплюються на досягнутих рубежах.

Також окупанти безуспішно наступали  в районі Мар’їнки. Тут упродовж минулої доби росіяни здійснили 10 невдалих спроб витіснити ЗСУ із займаних позицій. На Авдіївському та Шахтарському напрямках Сили оборони утримують ініціативу, тиснуть на окупантів та проводять штурмові дії.

З початку повномасштабного вторгнення росіяни на Донеччині вбили щонайменше 1709 та поранили 4137 мирних жителів. Це дані Донецької ОВА без урахування Маріуполя, Волновахи та інших окупованих населених пунктів: там кількість жертв становить десятки тисяч, але точно підрахувати їх поки що неможливо.
Нагадаємо, 16 вересня від обстрілів російської армії на Донеччині постраждала одна людина. Біля Кліщіївки окупанти намагалися прорвати оборону 13 разів, але ЗСУ змогли відбити ці атаки та просунутися.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать