Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Херсоні відкрилась Приймальня Різдвяного чарівника

07 декабря, 13:53

У Херсоні на День Святого Миколая у безпечному місці відкрили Приймальню Різдвяного чарівника. Спеціально для маленьких містян було створено казкову атмосферу, підготовлено сюрпризи та подарунки!

Фото надан5

Директор Херсонського театру Куліша, народний артист України Олександр Книга: «Як тільки звільнили Херсон і відкрився артхаб в укритті, ми відразу ж тут відкрили приймальню Святого Миколая. Минулого року все було спонтанно, але було багато дітей (1700 за кілька днів), багато благодійників, подарунків, і все було добре. Цьогоріч ми вже готувалися, тому що нам дуже хочеться для нашої херсонської малечі подарувати свято. Долучилося чимало добрих людей. Це і благодійний фонд «KRYLA», і «Support Kherson», і Таврійський фонд, і програма DITY.HELP, і дуже багато небайдужих людей. Сьогодні ми відкрились і будемо працювати у грудні. Різдвяний чарівник чекатиме і на наших діток, і на дорослих для того, щоб їм вручити подарунки. А ви готуйте листи, пишіть свої побажання – у нас працює пошта Різдвяного чарівника, і ви знаєте, що всі бажання здійснюються. І, дорослі, здійснюйте бажання малечі, тому що вони швидко ростуть, а час біжить невпинно. Переможемо обов’язково і тоді влаштуємо грандіозне свято».

Фото надан5

Це спільний проєкт благодійного фонду «KRYLA», Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша та ТОВ «Фестивальний центр».

Фото надан5

Керівниця благодійного фонду «KRYLA» Олександра Книга: «Цьогоріч ми створили Приймальню Різдвяного чарівника, щоб дарувати діткам казкові емоції, справжнє свято. Наша команда підготувала неймовірну локацію в безпечному місці, все сяє. За новорічним настроєм можна приїжджати в Херсон! У нас є реєстраційна форма, її можна знайти в соцмережах благодійного фонду «KRYLA» та телеграм-каналі «KRYLA • ХЕРСОН». Наша мета – подарувати діткам незабутні емоції, справжнє дитинство, яке у них нечесно забрали».

Фото надан5

Для жителів південних областей України стало вже хорошою традицією відвідувати зимову резиденцію на базі зеленого туризму «Чумацька криниця». Поки вона тимчасово окупована рашистами, чарівник чекає на всіх у бомбосховищі. Проте, після звільнення лівого берега як тільки це буде можливо, чарівник повернеться у рідний ліс – пообіцяли господарі нині окупованої бази зеленого туризму «Чумацька криниця», засновники першої південної резиденції Діда Мороза в Олешківському лісі Андрій та Аліна Книги.

 Керівник проєкту «Приймальня Різдвяного чарівника» Андрій Книга: «Протягом десяти років ми створювали куточок різдвяної Європи на зимові свята у нас, на базі зеленого туризму «Чумацька криниця». Туди приїжджали люди з усієї Херсонської області, сусідніх областей – багато одеситів, миколаївців. Ми з кожним роком розбудовувались, розвивались… У людей уже стало традицією приїхати до лісу, до нашого лісового чарівника. Минулого року ми мріяли, що цьогоріч будемо на свята у себе в лісі, і моя дружина буде чаклувати з тими декораціями та приймати діток у себе вдома. На жаль, лівий берег досі окуповано, та бажання підтримати дітей Херсонщини у нас не зникло, тому було вирішено й обрано таку безпечну локацію. Ми продовжуємо допомагати жителям Олешків та Олешківського району. У нас там є волонтери. Ми, на жаль, не можемо там провести свято, але ми не втрачаємо віри, що скоро лівий берег буде звільнено дякуючи нашим героям, нашим захисникам, і вже наступного року наше свято, День Збройних Сил України та День Святого Миколая зможемо святкувати у звільненому Олешківському лісі, а Різдвяний чарівник обов’язково повернуться до себе додому».

Оформлення зали створювала Аліна Книга. Саме її дизайни ви звикли бачити на базі зеленого туризму «Чумацька криниця» у лісі.

Менеджерка благодійного фонду «KRYLA» Аліна Книга: «Це не просто декорації, я намагаюсь створити затишок, подарувати дітям казку, аби вони поринули в атмосферу цього дійства. На резиденції в Олешках ми створювали казковий ліс, а зараз задача була створити казкове бомбовховище в тих умовах, які зараз є, щоб було безпечно і дивовижно».

Херсонці дякують організаторам за свято.

Інна, херсонка: «Прийшла ми з дітьми на свято, нам дуже сподобалось. Ми дякуємо всім. Дітям наразі дуже важко, а тут вони розслабились, розкрилися, відволіклись від тяжких подій, які наразі у нас відбуваються».

У перший день завітало 110 дітей. Вони з радістю долучалися до активностей, які проводили аніматори. Після – всіх охоче заходили в приймальню Різдвяного чарівника.

Дарія Фокіна, маленька гостя заходу: «Я отримала солодкий подарунок. Мені сьогодні сподобалось, ми писали лист Святому Миколаю, гралися, рухалися, відгадували пісні та де яке слово англійською. Таке свято, що можна прийти, порозмовляти з іншими. Мені це дуже сподобалось».

Деталі – на сторінках благодійного фонду «KRYLA».

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать