Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Глави Міноборони ЄС обговорять можливість скасування заборони для України на застосування західної зброї по території рф

28 мая, 15:18
Фото newsroom.consilium.europa.eu

Міністри оборони країн Євросоюзу у вівторок обговорять можливість дозволу Україні використовувати західну зброю по цілях за межами її території, заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель. Пвідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Також стоїть питання про те, чи дозволимо ми використовувати озброєння за територією України, на території Росії. Деякі країни-члени почали вирішувати це питання. Це ще одна важлива тема, яку потрібно обговорити сьогодні", - сказав Боррель перед засіданням ради ЄС на рівні глав Міноборони.

Зі свого боку генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що кожна країна ухвалює рішення з цього приводу на національному рівні.

"Зняття обмежень - це національні рішення, а не рішення всього НАТО. Деякі союзники не запроваджували таких обмежень на озброєння, яке вони поставили Україні, інші ж - запровадили. Я вважаю, нині настав час переглянути ці обмеження", - сказав він у Брюсселі.

За його словами, рішення окремих країн зняти таку заборону не роблять Північноатлантичний альянс учасником конфлікту.

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать