Перейти к основному содержанию
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На військовому полігоні в Польщі українські танкісти навчаються обслуговувати бойовий танк Leopard 2A4, - Генштаб

05 августа, 22:54
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Українські танкісти тренуються в Республіці Польща з  Союзниками з НАТО з Королівства Норвегія в рамках Місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM UA), повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На військовому полігоні в Польщі українські танкісти навчаються користуватися і обслуговувати потужний основний бойовий танк Leopard 2A4 під керівництвом інструкторів з країн-членів Альянсу – Польщі і Норвегії.

Основний бойовий танк Leopard 2A4 є фундаментом багатьох армій НАТО, в тому числі Норвегії і Польщі, інструктори яких прагнуть надати українським курсантам можливість стати самостійнішими у своєму навчанні.

Тренування є частиною Місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM UA) і покликане підтримати українську армію в її обороні від росії.

Члени НАТО продовжують посилювати свою підтримку, пообіцявши на Вашингтонському саміті мінімум 40 мільярдів євро на військову допомогу Україні протягом наступного року.

WO Марцін, Військо Польське:

«Українці – це, скажімо так, наші брати-слов’яни. Інша справа, що наша держава межує з Україною. Тому в певному сенсі ми є прифронтовою державою, тому перемога України в наших інтересах, тому що ми можемо бути наступними, коли справа доходить до війни. Наші друзі з України, військові, яких ми готуємо, вони в захваті, що можуть тренуватися на західних танках. В даному випадку - на Леопардах. Що приносить Леопард на поле бою? Це танк, побудований переважно в дусі маневреної війни. Він дуже мобільний, має дуже передову систему керування вогнем».

Представник Норвезької Армії:

«У норвезької армії ми говоримо «Størst Først». «Спочатку найбільший». І це тому, що танк Леопард 2А4 найшвидший на полі бою. Він приходить першим. Ми тут прагнемо дати українцям можливість стати самодостатнішими у навчанні інших українців на основному бойовому танку. Я дуже пишаюся бути частиною підтримки українських воїнів. Це одна з найбільших речей, які я можу зробити тут, у військах. Це буде досвід, який я привезу додому».

Delimiter 468x90 ad place

Подписывайтесь на свежие новости:

Газета "День"
читать