Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тернопільський виш згоден надати приміщення для спецбатальйону

29 серпня, 12:08

У складі УМВС Тернопільської області створено спеціальний батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Тернопіль», який нині виконує завдання в зоні антитерористичної операції. Керівництво міліції шукає можливості забезпечити приміщенням особовий склад для цього правоохоронного формування.

«Міськрада Тернополя обіцяла відремонтувати цокольне приміщення під районним відділом міліції. Але через певні обставини не вийшло це зробити. Неодноразово ми зверталися у Міністерство оборони з проханням виділити якісь приміщення. Питання досі залишається невирішеним», — розповідає «Дню» заступник начальника управління УМВС в Тернопільській області Олег Ляхович.

Погодився посприяти у вирішенні проблеми з приміщенням Тернопільський національний економічний університет. «Ми готові оптимізувати навчальний процес і потіснитися, щоб надати батальйону «Тернопіль» приміщення. Йдеться про триповерхову будівлю із сучасним ремонтом, — каже «Дню» ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий. — Керівництво батальйону повинно звернутися в майнову комісію Міністерства освіти і науки України щодо передачі даного приміщення у підпорядкування Міністерству внутрішніх справ. Як тільки Міносвіти дасть нам протокол засідання і підтвердження того, що готове передати батальйону навчальний корпус, це рішення розгляне навчальна рада нашого університету і однозначно ми підтримуємо цю передачу».

В УМВС Тернопільської області готують пакет документів і розраховують, що рішення Міністерство освіти буде позитивним.

Окрім проблеми з приміщенням, є ще й інші життєво важливі питання спецбатальйону «Тернопіль». «Якщо бійці батальйону на сьогодні повністю забезпечені бронежилетами, то у зведений загін ми відправляємо людей в зону АТО, які на місці змушені обмінюватися спецзасобами з тими, хто проходить службу з охорони громадського порядку. Крім того, у нас ще створений резерв у кількості 80 осіб, який за першою командою повинен відбути у зону активних дій АТО. Ці бійці не забезпечені бронежилетами та касками. У цілому по міліції є потреба велика і у бронежилетах, і касках, і спецзасобах. Окрім цього, вже потрібен теплий одяг, термобілизна, бушлати утеплені, бо бачимо, що військові дії затягуються. Основна кількість наших співробітників проходить службу на блокпостах, а це дороги, траншеї, окопи — тобто умови, максимально наближені до бойових», — зазначає Олег Ляхович.

Усі, хто хоче підтримати і фінансово долучитися до  спорядження загону міліціонерів та спецбатальйону «Тернопіль» на службу в зону АТО, можуть перераховувати кошти в фонд «Правопорядок».

Реквізити: р\р 260070607268 96 ТФ ПАТ КБ «Приватбанк», МФО 338783, код 26024950. Призначення платежу: благодійний внесок.

Для тих, хто має бажання оплатити придбання конкретних  необхідних речей, телефони для  довідок: (097) 523-61-80, (098) 586-62-98.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати