Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кличко і Брюстер —

детективна історія з продовженням
06 липня, 00:00
ФОТО РЕЙТЕР

Як і будь-який великий спортсмен, Володимир Кличко має славу, кар’єру і міфи. Один з них спробували розслідувати журналісти спортивної редакції каналу «1+1». Захід абсолютно логічний, враховуючи майбутню зустріч-реванш Володимира і Лаймона Брюстера, яку «плюси» демонструють 6 липня. Але! Бій є бій, а історія є історія. Перед трансляцією матчу — фільм про те, як Брюстер і Кличко зустрічалися вперше.

Півгодинний фільм про «бійку» цих двох непримиренних суперників — насправді майже детективна історія, і є антологією розвитку попередніх і наступних подій після першого бою Кличко— Брюстер. Той поєдинок виявився фатальним для нашого боксера. Володимир програв, але цей програш був досить сумнівним, тому що на відміну від інших, не менш складних змагань, у цьому він уже до другого раунду ледве тримався на ногах. Відразу після бою у Володимира взяли допінг-пробу й аналіз виявив чотирьохкратне (!) перевищення цукру в крові. Це була пряма підозра на діабет. Але сам Кличко і його команда припустили, що спортсмена отруїли. Фільм досліджує ті події, надає коментарі самого Кличка, його тренера Еммануеля Стюарда, менеджера Бернда Генте, Віталія Кличка, і, відповідно, висновки, які зробила команда боксера.

Насправді, достовірних даних про те, що ж насправді сталося, ні в кого немає. Але є гіпотези і дивні факти. Так, наприклад, автори фільму зробили акцент на тому, що після взяття допінг- проби і відправки її на аналіз виявилося, що ця проба зникла. Хоча мала зберігатися у відомому медичному центрі, який займається саме спортсменами. Там же зберігалася проба Володимира з 1996 року ще з Олімпійських ігор в Атланті. Учасники фільму надають ряд версій, гіпотез, що зберігають інтригу, яка буде цікава людям як далеким від спорту і боксу зокрема, так і тим, хто пильно стежить за подіями на світовому рингу.

Спортивна редакція каналу «1+1», продовжуючи традиційну серію про братів Кличків, показала те, що відбувається, з іншого погляду. Тепер Кличко буде протистояти Лаймону Брюстеру — і питання престижу й іміджу в цьому випадку куди вагоміше, ніж у попередній зустрічі. Тим паче якщо в першому бою Володимир втратив титул чемпіона світу за версією WBO, то у другому йому доведеться захищати два титули IBF і IBO. Історія повторюється, але команда Кличка стала розумнішою. Вони не змогли довести отруєння, але зможуть довести свою першість виграшем у бою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати