Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дніпровські пенсіонери здивували Україну

Три сотні слухачів «Університету третього віку» встановили танцювальний рекорд
19 червня, 10:09
ФО­ТО НА­ДА­НО ОР­ГА­НІ­ЗА­ТО­РА­МИ ФЛЕШ­МО­БУ

Вони взяли участь у наймасовішому танцювальному флешмобі для літніх людей, який проходив на Фестивальному причалі на набережній Дніпра. Нагадаємо, «Університет третього віку» — соціальний проект, який розвивається за підтримки мера Бориса Філатова. Як розповідають організатори, спеціально для проведення флешмобу було створено музичний супровід — нову версію пісні українського гурту «Нумер 482» — «Добрий ранок, Україно!». Дійство тривало 3 хвилини 30 секунд. За цей час літні студенти виконали низку танцювальних па, а потім утворили напис «Дніпро».

«Учасники нашого флешмобу своїм прикладом показують всій Україні, що навіть у зрілому віці необхідно жити активно. Дніпру дуже пощастило з цим, адже завдяки проекту «Університет третього віку» літні люди можуть навчатися, відвідувати культурні заходи й відпочивати в заміському таборі», — зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики міськради Артем НІДЄЛЬКО.

Організатори проекту розповідають, що репетиції розпочалися близько двох місяців тому. Хореографи розробляли всі танцювальні рухи відповідно до вікових особливостей своїх підопічних, адже понад третині танцівників — за 70 років. Найстаршому учаснику акції виповнилось 85. Подбали також і про медичний супровід. Розробники постановки запевняють: створити таку композицію було неабияким викликом для них. Однак успіх своїх учнів нині оцінюють добре і навіть дослухаються до деяких їхніх порад.

Танцівниця елегантного віку Раїса БИКОВА готова руйнувати всі стереотипи про нудну старість. 40 років тому жінка переїхала з Росії до Дніпра. Тут виростила дітей та онуків. І навіть після перенесеного онкологічного захворювання не втратила смаку до життя. У свої 75 років пані Раїса є волонтером в одній з обласних організацій підтримки онкохворих. Танці даються їй легко, адже щодня вона займається гімнастикою і загартовує тіло холодним душем. «Я отримую величезне задоволення від навчання в Університеті третього віку. Займаюся вже кілька років. Знайшла тут багато друзів. У мене не буває депресій, адже намагаюся постійно спілкуватися з людьми. Я дуже пишаюся тим, що беру участь у такому флешмобі, що мене разом з усім містом побачать інші. Нехай всі знають, що Дніпро — прекрасне місто, і приїздять до нас у гості», — розповіла Раїса Бикова.  

На рекордний флешмоб у Дніпрі жваво відреагували соціальні мережі. «Можливо, «КиївПрайд» — це важлива подія для України. Однак коли я бачу, що відбувається на найдовшій набережній Європи в Дніпрі, то це дійсно викликає повагу. Це і є справжня європейська толерантність. Більш ніж триста осіб похилого віку встановили всеукраїнський рекорд. У танцювальному флешмобі взяли участь ті, кому за 70 років, а найстаршою учасницею стала 85-річна Марія Смілянець. Особисто мене розпирає від гордості. Місто, яке захистило Україну і зупинило «русскую весну», тепер дбає про своїх старих. А це значить, що в Дніпрі зростає здорове і вільне покоління українців», — написав у мережі «Фейсбук» відомий підприємець Геннадій КОРБАН. 

«Університет третього віку є інноваційним проектом, що реалізує принцип «навчання протягом усього життя». Дніпро став першим містом в Україні, де міська рада з ініціативи мера підтримала цей соціальний проект, що допомогло йому стати більш масштабним та масовим. Нині в університеті навчається орієнтовно п’ять тисяч дніпрян похилого віку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати