Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Російський агент з Краматорська проведе 9 років за ґратами

01 вересня, 20:18
Фото ssu.gov.ua

Російський агент з Краматорська збирав інформацію про ЗСУ на сході України та передавав її куратору у РФ. Його дані окупанти кілька місяців використовували для ударів по військових об’єктах України, зокрема по аеродрому “Краматорськ”. Але чоловіка спіймали та засудили в Україні, повідомляє Вільне радіо.

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідчих, з березня до кінця квітня цього року житель Краматорська стежив за командними пунктами та логістичними складами українських військ. Інформацію про них публікував в групах, що створили ФСБ в месенджерах та відправляв росіянам у приватних чатах. Також чоловік ставив позначки на картах, які надсилав куратору з ФСБ. Зокрема, таким чином допоміг окупантам скоригувати ракетний удар по Краматорському військовому аеродрому.

Працівники Служби безпеки затримали агента ФСБ наприкінці травня на Донеччині. Під час розслідування встановили й особу його куратора із Росії — ним виявився кадровий співробітник 9 управління 5 служби ФСБ Олексій Шингірьов.

Суд визнав агента ФСБ винним за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Найближчі 9 років чоловік проведе за ґратами.

Нагадаємо, нещодавно про підозру в такому ж злочині повідомили бахмутянину та краматорчанці. За версією слідства, вони передавали окупантам геопозиції ЗСУ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати